Jocuri

Acțiunile Tencent au scăzut cu 11% după ce mass-media chineză numește jocurile online „Spiritual Opium”

Când vine vorba de politicile de reglementare, nimeni nu poate depăși Tencent. În ultimele luni, gigantul chinez al jocurilor de noroc a impus o grămadă de restricții asupra jocurilor sale pentru a contracara dependența tot mai mare de jocuri video în rândul minorilor. Tencent este bine-cunoscut pentru jocul său mobil de succes covârșitor, PUBG MOBILE, și pentru acțiunile sale în alte companii renumite, cum ar fi Epic Games. Cu toate acestea, afacerea a fost, de asemenea, sub criză recent.

De la introducerea de restricții neobișnuite asupra jocurilor lor până la acuzații de cenzură și supraveghere, Tencent este aproape întotdeauna de vorbă în oraș. Acum, însă, o vrajă de nenorocire a lovit peștii mari din China. Potrivit unui raport al Bloomberg, acțiunile Tencent au scăzut la 11% după ce mass-media chineză a numit jocuri online „Opiu spiritual” ca răspuns la noile restricții impuse de companie pentru a reglementa cât timp minorii își pot juca jocurile online. Nu numai Tencent, ci și NetEase și China XD au luat, de asemenea, o adâncime considerabilă.

În martie 2019, Tencent a interzis jucătorilor cu vârsta sub 13 ani să joace jocul său online, PUBG MOBILE. Mai târziu în aceeași lună, mulți jucători din India au raportat că au primit un „Memento de sănătate” ceea ce i-a restricționat să joace jocul pentru o anumită durată de timp după 6 ore de joc continuu. În China, restricțiile au devenit mult mai stricte după ce guvernul chinez a făcut-o ilegal pentru ca minorii să joace jocuri video între orele 22:00 și 8:00 sau mai mult de 90 de minute într-o zi lucrătoare. După asta, Tencent introdus un sistem de recunoaștere facială numit „Patrula la miezul nopții” în iulie a acestui an pentru a prinde minori care joacă în secret jocul fără consimțământ.

Citeste si  Nintendo 64 Online are deja probleme pe Switch

Recent, compania a fost din nou criticată după ce mass-media chineză a asociat dependența larg răspândită de jocurile online din China cu dependența de droguri, numind-o „Opiu spiritual”. Acest lucru a fost spus ca răspuns la noile restricții pe care Tencent a trebuit să le introducă în jocurile sale online, după ce „autoritățile relevante” au cerut mai multă siguranță pentru minorii în jocuri și pentru ca companiile să își îndeplinească „responsabilitate socială”. Drept urmare, acțiunile pentru Tencent — a cărei afacere de jocuri online a generat singură mai mult de 39,1 miliarde yeni (sau 6 miliarde de dolari) în primul trimestru — a scăzut cu 10,8% (aproape 11%) În Hong Kong. De atunci, valoarea de piață a companiei a scăzut 400 de miliarde de dolari în comparație cu cea mai mare din ianuarie 2021.

Sursa: Bloomberg

Deocamdată, noile restricții ale Tencent se vor aplica doar titlului său emblematic, Honor of Kings, și vor reduce și mai mult durata în care minorii au voie să joace jocul. În zilele lucrătoare, minorilor li se va permite să joace doar 1 oră acum (1,5 ore înainte) și 2 ore în sărbători (3 ore înainte). În plus, compania a interzis oricărui minor cu vârsta sub 12 ani să joace acest joc și a interzis minorilor să joace pe conturile pentru adulți. De asemenea, compania a prezentat trei propuneri pentru întreaga industrie a jocurilor de noroc, cerând interzicerea totală a minorilor sub 12 ani, pentru a depăși dependența din ce în ce mai mare de jocurile online.

Tencent a primit deja critici de la marile companii de tehnologie pentru acțiunile de reglementare neobișnuite și stricte impuse serviciilor sale online. Chiar luna trecută, companiei i s-a interzis utilizarea acordurilor exclusive de drepturi de autor și a fost amendată pentru obiceiuri neloiale ale pieței. În septembrie 2020, PUBG complet a tăia legăturile cu Tencent în India din cauza preocupărilor legate de confidențialitate după ce guvernul indian a interzis 118 aplicații chineze. Se pare că notorietatea companiei continuă să fie pătată și nu a făcut nimic pentru a schimba asta.

Citeste si  Noul firmware beta PS5 adaugă o serie de noi îmbunătățiri

Ce părere ai despre acest? Spune-ne părerile tale în comentariile de mai jos!

.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button