GoogleCum saMobile

Android 101: cum să eliberezi spațiu pe telefonul tau

Se poate întâmpla prea ușor, mai ales dacă ai un telefon Android cu mai puțin de 128 GB spațiu de stocare: într-o zi, încerci să instalezi un nou joc grozav sau o aplicație nouă intrigantă și nu poți. Ai rămas fără spațiu. Nu intrați în panică.

Dacă nu sunteți pregătit să cumpărați un telefon nou, iar telefonul dvs. nu are un slot microSD la îndemână pentru spațiu suplimentar de stocare, probabil că puteți obține o cantitate decentă de spațiu liber cu o simplă curățare a casei. Iată câteva sugestii despre cum să recuperați o parte din spațiul de stocare. Notă: acestea au fost testate folosind un telefon Pixel 3 care rulează Android 12. În funcție de marca și sistemul de operare al telefonului, indicațiile de orientare pot varia ușor.

Utilizați instrumentul Android „Eliberați spațiu”.

Android are un instrument încorporat pentru a vă ajuta să creșteți cantitatea de stocare utilizabilă pe telefon. Este ușor de găsit: Accesați setările telefonului și selectați „Stocare”. Veți vedea informații despre cât spațiu este utilizat și o listă de categorii de fișiere. Atingeți butonul „Eliberați spațiu”.

Veți fi mutat în aplicația Fișiere de la Google – în special, la caracteristica „Curățare”, care oferă sugestii despre cum să eliberați spațiu prin eliminarea fișierelor nedorite, capturi de ecran șterse, fotografii mari, suporturi media pentru copii și aplicații neutilizate; pot exista si alte sugestii.

Există și alte instrumente utile în secțiunea „Stocare”. De exemplu, puteți afla cât spațiu ocupă fiecare dintre aplicațiile dvs.: În Stocare, atingeți Aplicații. Veți primi o listă cu toate aplicațiile dvs., împreună cu cât spațiu ocupă fiecare. Atingeți numele aplicației. Acum puteți vedea dimensiunea aplicației, cât de mult spațiul de stocare disponibil este utilizat de datele utilizatorului și cât spațiu este utilizat de cache. Două butoane vă permit fie „Ștergeți spațiul de stocare”, fie „Ștergeți memoria cache”.

Citeste si  Cum să utilizați urmărirea locației iPhone-ului

(Notă pentru începători: de obicei este sigur să ștergeți memoria cache. Cu toate acestea, înainte de a apăsa „Ștergeți stocarea”, verificați pentru a vedea care sunt datele dvs. de utilizator. Nu doriți să ștergeți accidental niciun suport sau documente importante.)

În cele din urmă, există o comutare ascunsă pentru o funcție numită „Smart Storage”, care dă telefonului tău permisiunea de a elimina automat fotografiile pentru care s-a făcut backup după 60 de zile. De asemenea, va elimina automat fotografiile și videoclipurile pentru care s-a făcut backup dacă spațiul de stocare de pe dispozitivul dvs. mai are mai puțin de 25 la sută.

Îl porniți (sau dezactivați) prin aplicația Google Files. Deschideți aplicația Fișiere și atingeți cele trei linii paralele din colțul din stânga sus. Selectați Setări. Căutați setarea Smart Storage și activați-o.

Verificați-vă aplicațiile

O modalitate bună de a economisi spațiu este să vă asigurați că nu înfundați lucrările cu aplicații pe care nu le-ați folosit de luni de zile. Este prea ușor să descărcați o aplicație, să o încercați și apoi să o lăsați să stea în timp ce treceți la alte lucruri. Dacă ești curios despre cât timp a trecut de când ai folosit anumite aplicații, iată cum poți afla: Atingeți aplicația Magazin Play.

Atingeți pictograma personală din colțul din dreapta sus și selectați „Gestionați aplicațiile și dispozitivul”. Selectați fila Gestionare. Pe linia de mai jos, trebuie evidențiat butonul Instalat; dacă nu este, atingeți-l. În partea dreaptă a titlului Aplicații, veți vedea pictograma de sortare.

Atingeți-l și selectați „Cel mai puțin folosit”. Acum, puteți vedea aplicațiile pe care le-ați folosit doar ocazional (dacă este deloc) în partea de sus a listei. Nu veți dori neapărat să scăpați de ele – uneori o aplicație este bine să aveți în preajmă pentru orice eventualitate – dar s-ar putea să prindeți unele de care cu adevărat nu mai aveți nevoie.

Citeste si  Cele mai bune zece aplicații meteo pentru telefoane Android

Stocați-vă fotografiile online

Fotografiile și videoclipurile pot fi unele dintre cele mai aglomerate elemente de pe telefonul tău. Din fericire, dacă aveți un telefon Android, probabil că vă încărcați deja fotografiile în Google Photos – și, prin urmare, le puteți elimina de pe telefon.

În primul rând, verificați pentru a vă asigura că faceți copii de rezervă pentru fotografiile dvs. în contul dvs. Google. Deschideți aplicația Fotografii. Atingeți pictograma personală din colțul din dreapta sus. Dacă faceți backup pentru fotografiile dvs., ar trebui să vedeți o intrare „Backup finalizat” în meniul derulant.

Dacă nu faci backup pentru fotografii, selectează „Setări pentru fotografii” > „Fă backup și sincroniza”. Asigurați-vă că comutatorul „Copia de rezervă și sincronizare” din partea de sus a paginii este setat la „Activat”. De asemenea, ar trebui să verificați ce cont este listat în „Cont de rezervă”. Dacă aveți mai multe conturi, puteți trece la oricare doriți să utilizați.

Există și alte opțiuni

De exemplu, puteți alege calitatea fotografiilor pe care doriți să le încărcați și dacă doriți ca telefonul să încarce fotografii atunci când utilizați date celulare. Acum că sunteți sigur că fotografiile dvs. sunt copiate de rezervă, le puteți șterge de pe telefon.

Este foarte probabil să existe deja o notificare în partea de sus a primei pagini a aplicației Foto care oferă eliberarea memoriei de pe dispozitiv; dacă nu, este ușor de făcut. În meniul „Setări foto”, atingeți „Eliberați spațiul de stocare al dispozitivului”. Veți primi o fereastră care spune câtă memorie și câte elemente vor fi eliminate. Selectați „Eliberați XX” din partea de jos a paginii.

Citeste si  Cum se creează desktop-uri virtuale cu Windows 11

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button