JocuriTV

Arcane de la Netflix este o introducere elegantă și interesantă în League of Legends

De ani de zile, fanii s-au întrebat exact când naiba dezvoltatorul League of Legends Riot va realiza un serial animat. Părea inevitabil. Studioul a creat anterior scurtmetraje animate uimitoare pentru a promova totul, de la personaje noi la turnee de esports. Și cu un accent din ce în ce mai pus pe extinderea povestirii din League – ceva ce este greu de făcut în limitele unui joc de strategie bazat pe echipă – un spectacol a avut mult sens. Acum, este real, cu un serial de nouă episoade numit Arcane. Partea cea mai bună: nu numai că este foarte distractiv, dar nu trebuie să știi nimic despre League pentru a intra în ea.

Arcane are loc (în cea mai mare parte) într-un oraș numit Piltover de la început, care este în pragul unei mari schimbări care ar putea afecta întregul tărâm fantastic al Runeterra: o pereche de oameni de știință găsesc o modalitate de a valorifica puterea periculoasă a lui. magie de folosit în orice, de la arme la unelte la transport. În acest fundal, spectacolul urmărește o mână de personaje din tot orașul. Lucrurile încep cu un copil al străzii pe nume Vi, care conduce o bandă mică la un scor mare, îndreptându-se spre colțurile superioare ale orașului pentru a fura niște gadgeturi scumpe.

Furtul, desigur, merge prost și se termină cu niște cristale care explodează. Perspectiva se schimbă apoi către oameni ca oamenii de știință menționați mai sus și un cap al lumii interlope, cu multe cicatrici și o mare ranchiună. Ceea ce este grozav la lumea fanteziei-întâlnește-steampunk a lui Arcane este că este destul de ușor de înțeles. Serialul nu pierde timpul cu gropile mari de știri și nici nu se așteaptă să știți deja cine sunt aceste personaje.

Citeste si  Microsoft sărbătorește 20 de ani de Xbox în stil secret

Vi, de exemplu, este unul dintre cele mai populare personaje din League, dar spectacolul servește în principal ca o poveste de origine pentru ea și pentru alții. Pentru fani, este o șansă grozavă de a vedea cum au apărut unele dintre aceste personaje – chiar înveți despre mănușile emblematice ale lui Vi – dar pentru toți ceilalți, ești prezentat unor oameni interesanți într-un moment esențial al vieții lor. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare.

Ajută faptul că povestea este relativ simplă. Nu există nimic despre Arcane pe care l-aș numi nou sau revoluționar. Este o poveste fantezie destul de tipică care se întâmplă să fie foarte bine făcută. Răucătorii sunt intimidanți, potențialii eroi sunt dezordonați și relaționați, acțiunea este extrem de satisfăcătoare de urmărit și totul se mișcă într-un ritm alert. Cel mai bun lucru pe care Arcane îl are este cât de elegant arată. Fiecare cadru arată ca o piesă superbă de artă conceptuală pictată manual; în mișcare, nu este ca nimic din ce am văzut vreodată. Este, de asemenea, o lume care se simte trăită și realizată pe deplin.

Mahalalele din Piltover au un aspect verde toxic (ofițerii de poliție poartă chiar măști atunci când se aventurează în ele), în timp ce nivelurile superioare sunt luminoase, aerisite și luxoase. Mi-au plăcut în special toate creațiile mecanice ciudate care ajută la menținerea orașului viu și plin de viață. Ceea ce spun este că, după vizionarea primelor episoade, vreau o carte de artă Arcane cât de curând. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre serial este modul în care este lansat.

Citeste si  Cea mai reușită lansare a seriei Metroid Dread, conform topurilor din Marea Britanie

Nu este un festival de binge-toate-you-pote-viziona și nici episoadele nu scad săptămânal. În schimb, Arcane folosește ceva într-un format hibrid. Cele nouă episoade sunt împărțite în capitole și sunt lansate ca pachete de trei episoade pe parcursul a trei săptămâni. (Amintește de trilogia experimentală Fear Street a filmelor de groază de la Netflix.) Cel puțin pentru primul capitol, funcționează bine, deoarece cele trei episoade au propriul arc clar, în timp ce episodul patru este reluat ceva timp mai târziu, deși asta e cât de departe eu am urmărit până acum.

La început, Arcane parcurge o linie fină. Este atât un omagiu, cât și o introducere într-un vast tărâm fantastic care există de un deceniu și are milioane de fani existenți. Acești spectatori vor găsi o poveste cu niște ouă de Paște interesante și o privire mai profundă asupra personajelor care există de secole. Toți ceilalți sunt pregătiți pentru o aventură surprinzător de palpitant, care nu se zgâriește cu stil. Într-adevăr, cel mai deranjant lucru pentru noii veniți ar putea fi dacă sunt inspirați să joace în sine League of Legends, care lipsește cu siguranță stilul și viteza care fac ca spectacolul să funcționeze atât de bine.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button