SpatiuStiintaTech

Astra ajunge pe orbită pentru prima dată cu lansarea LV0007

Astra se află acum pe lista companiilor spațiale private care au ajuns cu succes pe orbită. Vehiculul său de lansare 0007 (LV0007), care transporta o sarcină utilă de testare pentru armata SUA, a decolat din complexul portului spațial Pacific din insula Kodiak, Alaska, sâmbătă, la 1:16 ET. După o decolare lină, racheta de 43 de picioare a ajuns pe orbita aproximativ nouă minute mai târziu, la 500 km deasupra Pământului.

„Echipa a muncit atât de mult la asta timp de atâția ani”, a spus CEO-ul Astra, Chris Kemp, în timpul unui stream live după lansare. „Avem rachetele cu numărul de serie opt, nouă, 10 în producție, așa că abia începem.” „Lansarea cu succes a startup-ului urmează mai multor încercări eșuate de a ajunge pe orbită” Lansarea cu succes a startup-ului din California urmează mai multor încercări eșuate de a ajunge pe orbită.

Prima sa încercare de lansare a avut loc în timpul competiției DARPA din martie 2020, care testează abilitățile companiilor de rachete de a răspunde solicitărilor armatei americane. Astra nu a reușit să-și scoată racheta de la sol din cauza unor probleme tehnice. Mai târziu în acel an, în septembrie, Astra a încercat să ajungă din nou pe orbită, dar problemele cu sistemul de ghidare al rachetei au determinat-o pe Astra să întrerupă zborul.

Doar trei luni mai târziu, Astra a ajuns în spațiu pentru prima dată cu lansarea lui Rocket 3.2, cu toate acestea, nu a reușit să treacă cu succes pe orbită după ce a rămas fără combustibil.

Citeste si  Noua politică de monetizare YouTube Kids ar putea anula fondurile pentru videoclipurile consumiste

Cea mai recentă încercare a Astrei a fost în august a acestui an. O defecțiune a motorului a făcut ca LV0006 să alunece pe platforma de lansare în timpul decolării, iar racheta a atins doar o altitudine de 31 de mile înainte ca Astra să încheie lansarea.

Acum, Astra se alătură Virgin Galactic, SpaceX și Rocket Lab ca una dintre puținele companii americane care au ajuns pe orbită cu o rachetă privată. Puteți urmări întreaga lansare a Astrei de pe canalul YouTube NASASpaceflight.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button