Cum saTech

Cele mai bune laptopuri pentru studenți în 2021

Cumpărăturile pentru un laptop pot fi stresante – de două ori stresante dacă tu sau copiii tăi veți învăța online pentru prima dată. Copiii de diferite vârste au o gamă largă de cazuri de utilizare pentru laptopuri și nevoi diferite. Și pe măsură ce alegerile pentru cel mai bun laptop și cel mai bun Chromebook evoluează, la fel și nevoile elevilor. Așa că am vorbit cu niște experți pe această temă: studenții înșiși.

Recomandările mele de aici sunt menite să se adapteze la o varietate de preferințe și intervale de preț. Dar ele sunt mai degrabă un punct de plecare decât o listă exhaustivă: fiecare student este diferit. Înainte de a lua o decizie, veți dori să vă asigurați că citiți recenziile și că încercați singur dispozitivele, dacă puteți. Voi face tot posibilul să țin acest articol la zi cu articolele care sunt în stoc.

Cel mai bun laptop pentru studenți

Pixelbook Go de la Google are o autonomie solidă a bateriei și o bază ondulată care este ușor de prins, ceea ce îl face o alegere bună pentru copii.
Fotografie de Vjeran Pavic / The Verge

Cel mai bun laptop pentru școala primară

Pentru studenții mai tineri, un dispozitiv cu ecran tactil este mai ușor de utilizat decât o tastatură și un touchpad, spune Michelle Glogovac. Fiul lui Glogovac, în vârstă de cinci ani, folosește un iPad pentru întâlnirile Webex cu clasa sa de grădiniță. El a înțeles totul; Glogovac spune că a învățat deja cum să dezactiveze și să dezactiveze sunetul, „o abilitate cu care mulți adulți nu sunt familiarizați”.

Acestea fiind spuse, poate merita să investești într-o carcasă pentru tastatură dacă mergi pe calea tabletei. Glogovac trebuie să tasteze codurile de întâlnire și parolele fiului ei pentru el, ceea ce poate fi greoaie pe ecranul plat al iPad-ului.

Pe măsură ce copiii cresc, cea mai bună alegere de laptop a lor va varia în funcție de nevoile lor. În calitate de părinte, este important ca tu și copilul tău să fii sincronizat cu privire la modul în care intenționează să-l folosească și la dimensiunea programelor pe care le doresc.

Kristin Wallace a achiziționat un laptop HP la buget redus pentru fiica ei, Bella, dar nu și-a dat seama cât de repede avea să umple copilul de nouă ani 32 GB de spațiu de stocare. „Este foarte lent și nu are spațiu pentru jocuri. Am nevoie de un computer cu mai mult spațiu de stocare”, a spus Bella, care folosește laptopul pentru a zoom cu prietenii și a lua lecții virtuale de chitară și cursuri de îmbogățire la matematică. Wallace plănuiește să-i cumpere Bella un dispozitiv mai bun în următoarele câteva săptămâni.

Calitatea audio este un aspect important pentru laptopurile copiilor. Lisa Mitchell, un specialist media în bibliotecă elementară, spune că studenții ei își folosesc dispozitivele pentru a viziona videoclipuri YouTube, pe lângă orele online. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, un plus, chiar și pentru cursanții la distanță care nu sunt departe de o priză de perete. Bellei îi place să-și folosească laptopul prin toată casa și nu vrea să aducă cablul cu ea.

Citeste si  Android 101: cum să eliberați spațiu pe telefon

Durabilitatea merită, de asemenea, plătită, potrivit lui Mitchell. Dacă utilizați o tabletă, obțineți o husă de protecție. „Dacă este disponibilă o asigurare la un preț rezonabil sau o poliță de înlocuire, de obicei merită cheltuiala suplimentară.”

Verifică:

Cele mai bune laptopuri 2020: Lenovo Chromebook Duet

Chromebook Duet de la Lenovo costă doar 289 USD, dar poate rula o mulțime de file și aplicații fără nicio problemă.
Fotografie de Monica Chin / The Verge

Cel mai bun laptop pentru gimnaziu

Elevii de gimnaziu cu care am vorbit nu își folosesc laptopurile pentru mult mai mult decât pentru teme și pentru a naviga pe web. Nu vă preocupați prea mult de putere – acordați prioritate unui aparat confortabil și ușor de utilizat pentru copilul dumneavoastră.

„Tocmai am primit cel mai simplu Chromebook și este complet perfect”, spune Gabrielle Hartley, avocat și mamă a trei copii. „Cel mai elementar Chromebook satisface toate nevoile elevului de gimnaziu.”

Un utilizator scrie pe Acer Chromebook Spin 713.

Chromebookurile, precum acesta de la Acer, sunt o alegere bună pentru studenții care folosesc Google Classroom.
Fotografie de Monica Chin / The Verge

Fiul lui Hartley, Max, care este în clasa a opta, este de acord. „Mi-ar plăcea foarte mult un PC de gaming sau un laptop de gaming care să se poată conecta la un monitor și să ruleze jocuri video cu 120 fps, dar chiar nu am nevoie de asta”, spune Max. „Majoritatea elevilor de clasa a opta nu vor rula jocuri video pe laptopurile lor sau orice software care necesită multă putere.”

Max își folosește în principal laptopul pentru aplicațiile Google Classroom, inclusiv Gmail, Slides, Google Docs și Google Sheets. Sunt foarte ușor de utilizat pe dispozitivul său, pe care el îl descrie drept „un Samsung Chromebook obișnuit”. Acestea fiind spuse, dacă copilul dumneavoastră începe școala gimnazială anul acesta, ar putea merita să verificați cu profesorii săi pentru a vedea ce sistem de operare este cel mai compatibil cu fluxul lor de lucru. Caspian Fischer Odén, un elev din clasa a IX-a din Suedia, mi-a spus că are probleme cu Chromebook-ul său, deoarece școala lui a blocat descărcarea de aplicații din Google Play Store.

Chiar și copiii cu hobby-uri mai solicitante cred că un dispozitiv cu buget redus poate face treaba. Sam Hickman, un elev de clasa a VIII-a din Marea Britanie, care își folosește laptopul pentru editare foto și video, spune: „Pentru majoritatea elevilor de gimnaziu, orice procesor dezvoltat în ultimii doi ani va fi capabil să facă față oricăror sarcini pe care le-ar putea pune la îndemână.”

Citeste si  Microsoft blochează EdgeDeflector pentru a forța utilizatorii Windows 11 să foloseasca Edge

Și ce dacă este merita sa platesti? O tastatură confortabilă, mi-au spus câțiva studenți. Mulți copii de gimnaziu nu sunt obișnuiți să tasteze pentru perioade lungi de timp. De asemenea, ar trebui să căutați un dispozitiv compact și ușor de transportat pentru ei, mai ales dacă se pregătesc pentru școală în persoană. Filmați pentru un model de 11 până la 13 inchi – cu siguranță nimic mai mare de 15 inchi.

Verifică:

Surface Laptop 4 de 15 inchi văzut de sus.

Surface Laptop 4 este un laptop capabil, fără prostii – exact ceea ce își doresc mulți liceeni.
Fotografie de Monica Chin / The Verge

Cel mai bun laptop pentru liceu

Nevoile de laptop ale elevilor de liceu pot varia în funcție de interesele lor, dar cei mai mulți nu au nevoie de mașini puternice, cu o mulțime de clopote și fluiere – mai ales dacă vin cu defecțiuni sau dezavantaje grave care ar putea interfera cu temele școlare. Miles Riehle, elev la Laguna Beach High School, are un Surface Pro 7 de ultimă generație, dar îl consideră copleșitor. „Sunt atât de multe alte lucruri pe care nu le folosesc foarte des”, a spus el. „Ceva mai simplu ar putea fi puțin mai simplu.”

Cel mai bun sistem de operare poate depinde de ceea ce este obișnuit copilul dumneavoastră. Aryan Nambiar, elev la liceul Barrington din Illinois, are un iMac acasă și îi place să folosească un iPad pentru temele. Riehle spune că ar prefera un Chromebook pentru că are un telefon Android și folosește adesea serviciile Google.

Dar aproape toți elevii cu care am vorbit au fost de acord că cea mai importantă caracteristică a unui laptop de liceu este portabilitatea. Copiii care participă la cursuri în persoană își pot căra dispozitivul în preajma o mare parte a zilei cu un teanc de alte cărți. Căutați un ecran de 13 sau 14 inchi sau un model mai ușor de 15 până la 17 inchi.

Elevii recomandă și ceva rezistent. „Cei mai mulți liceeni pe care i-am văzut își vor arunca laptopul în geantă fără prea multă grijă”, spune Moses Buckwalter, elev la liceul Penn Manor. Rucsacii pot fi împinsi și pe hol. Copiii pot avea probleme și acasă. „Orice se poate întâmpla”, spune Aadit Agrawal, un elev de liceu din India. „Propriul meu frate mi-a zgâriat laptopul cu unghiile.”

Durata de viață a bateriei este o altă caracteristică cheie. „Poate fi o adevărată luptă să găsești un loc unde să te încarci în timpul orei”, spune Cas Heemskerk, un student în 2a din Olanda. Spre deosebire de studenți, mulți liceeni nu au pauze frecvente pentru a-și alimenta dispozitivele, așa că încearcă să găsești ceva care să reziste o zi întreagă.

Mulți studenți recomandă un ecran tactil cu suport pentru stylus. Nambiar folosește funcția pentru clasa sa de biologie, unde face mult modelare vizuală. „Ecranul tactil este întotdeauna un bonus pentru desenarea diagramelor, în timp ce dacă utilizați un laptop ar fi un proces întreg să trimiteți o diagramă pe care ați desenat-o”, spune Nambiar. Riehle folosește un creion de suprafață pentru a completa formulare școlare și pentru a adnota fișiere PDF. Agrawal consideră că este util să ia notițe pe același ecran cu lecțiile sale online.

Citeste si  Telekom Anunt Oficial - Dezvaluirea Importanta despre Clientii Romani

În funcție de situația în bandă largă din zona dvs., este posibil să doriți și un laptop cu mai multe opțiuni de conectivitate. Cursurile online ale lui Agrawal sunt uneori întrerupte de întreruperi, așa că recomandă un model LTE. Matej Plavevski, student la Colegiul Yahya Kemal din Macedonia de Nord, recomandă căutarea unui port Ethernet în cazul în care conexiunile mai lente întrerup întâlnirile. Este greu de găsit pe laptop-urile mai mici, dar există o mulțime de dongle și docuri la prețuri accesibile de luat în considerare.

Verifică:

Cele mai bune laptopuri 2020: HP Envy x360 13

Pentru studenții care caută un laptop la preț accesibil, HP Envy x360 funcționează la fel de bine ca unii concurenți scumpi.
Fotografie de Monica Chin / The Verge

Cel mai bun laptop pentru facultate

Copiii din facultate sunt justificați să cheltuiască ceva mai mulți bani decât alte grupe de vârstă. Unii (în special în cursurile STEM) se pot aștepta să facă o muncă destul de solicitantă. Assad Abid, un absolvent de inginerie electrică din Pakistan, trebuie să ruleze un software de simulare pentru misiunile sale. Aakash Chandra, student la New Horizon College of Engineering din India, face multă codare, pe lângă munca creativă în Premiere Pro și Photoshop și jocuri. Studenții au remarcat, de asemenea, că merită să plătiți pentru un laptop care va rezista câțiva ani după absolvire. Asta înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la găsirea și finanțarea următorului dispozitiv până când nu sunteți (sperăm) stabilit într-un loc de muncă.

Dar printre dispozitivele de ultimă generație, capabile, există încă o gamă largă de opțiuni. Elevii au subliniat că un laptop de facultate ar trebui să fie ușor. Așteptați-vă să îl aduceți între cursuri, mese, întâlniri, bibliotecă și alte locații din campus. „Este un avantaj că îmi pot transporta laptopul, precum și unele notebook-uri, fără să simt că port prea mult timp de șase ore pe zi”, spune Haseeb Waseem, senior la Universitatea Villanova.

1638385179 809 Cele mai bune laptopuri pentru studenti in 2021

Dell XPS 13 are o varietate de configurații. Studenții cu sarcini de lucru ușoare pot prefera modelul de bază, în timp ce jucătorii și creațiile pot adăuga un GPU.
Fotografie de Monica Chin / The Verge

O altă caracteristică apreciată universal: durata de viață a bateriei. Waseem, care folosește un HP Spectre, spune că sucul pe tot parcursul zilei îi oferă „flexibilitatea de a studia într-o grămadă de locații diferite și chiar în exterior”.

Difuzoarele și camerele web sunt adesea trecute cu vederea, chiar și în dispozitivele de top. Dar studenții spun că merită să-i cauți pe cei buni dacă începi facultatea anul acesta. Deși mulți studenți s-au întors acum la cursuri în persoană, unii se vor întâlni în continuare cu cluburi și vor participa la evenimente online. Waseem nu este mulțumit de calitatea audio și a imaginii laptopului său, despre care spune că a făcut dificilă acordarea de atenție la clasă și interacțiunea cu alți studenți.

Mulți elevi vor trebui să investească mai mult în domenii adaptate intereselor și nevoilor lor de muncă. Laptopul de vis al lui Chandra ar include un stylus și un ecran tactil pentru munca sa creativă, precum și un GPU de ultimă generație. Waseem, care își folosește laptopul pentru o mulțime de activități, inclusiv streaming, codare, rețele sociale, chat video și lucru cu Microsoft Office, ar prefera să acorde prioritate unui ecran mare pentru a-și urmări multitasking-ul.

Verifică:

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button