StiintaSpaceXSpatiu

Criticii și susținătorii ies în forță pentru a discuta despre planurile SpaceX de a lansa din sudul Texasului

Săptămâna aceasta, un amestec vibrant de susținători și critici și-au exprimat opiniile despre operațiunile de lansare ale SpaceX în Boca Chica, Texas, în timpul primăriilor virtuale – o contribuție care va fi luată în considerare atunci când guvernul decide viitorul companiei în stat.

Peste o sută de oameni și-au făcut timp pentru a-și exprima gândurile în timpul întâlnirilor de luni și miercuri, cu opinii variind de la laude efuzive la adresa companiei până la preocupări cu privire la impactul SpaceX asupra comunităților și mediului din regiune. Primăriile lungi au fost găzduite de Administrația Federală a Aviației, care evaluează în prezent dacă să acorde SpaceX o licență pentru a lansa noua rachetă masivă Starship a companiei din Boca Chica. În ultimii patru ani, SpaceX a construit și a testat prototipuri de Starship la unitatea de lansare din Boca Chica, dar compania vrea permisiunea de a lansa vehiculul pe orbită din zonă.

Astfel de operațiuni necesită o licență de la FAA pentru a se asigura că lansările orbitale nu vor dăuna persoanelor sau proprietăților din apropiere. Ca parte a procesului de licențiere, FAA a efectuat o evaluare de mediu pentru a evalua ce fel de efecte vor avea lansările SpaceX asupra zonei. Agenția și-a publicat concluziile în ceea ce este cunoscut sub numele de Proiect de Evaluare Programatică de Mediu, sau PEA, în septembrie.

Această eliberare a declanșat începutul unei perioade de comentarii care a fost prelungită până la 1 noiembrie, în care membrii publicului își pot exprima părerile despre PEA și pot aduce în discuție orice posibile probleme pe care FAA le-ar fi omis. În timp ce FAA acceptă comentarii în scris, agenția a găzduit și primăriile săptămâna aceasta, pentru ca oamenii să își poată exprima părerile oral. „Aș dori doar să spun că SpaceX face o treabă uimitoare în Texas.”

Citeste si  Kuiper, compania de sateliti de bandă largă a celor de la Amazon, face echipă cu Verizon pentru a extinde acoperirea 5G

Fanii SpaceX au participat la întâlniri pentru a-și arăta sprijinul pentru eforturile companiei. O temă comună printre susținători a fost că, deși nu locuiau în Texas sau lângă Boca Chica, ei doreau să vadă SpaceX continuă să lucreze și să se lanseze din zonă. „Nu locuiesc lângă Texas, nu am nicio miză în acest moment”, a spus un comentator. „Dar aș dori doar să spun că SpaceX face o treabă uimitoare în Texas și că mi-ar plăcea să văd acest proces să se miște puțin mai repede.”

„Sunt un rezident din Georgia, care nu reprezintă nicio organizație sau grup de interese speciale”, a spus un alt comentator. „Vorbesc în numele capacității mele personale de susținător entuziast al SpaceX și de susținător al întreprinderii umane de a împinge granița omenirii dincolo de Pământ.”

Unii fani ai companiei au susținut că SpaceX aduce locuri de muncă și creștere economică în Brownsville, orașul de lângă Boca Chica, dar cei mai mulți au vorbit despre faptul că sunt inspirați de companie și convingerea lor că munca Starship trebuie să continue, astfel încât umanitatea să poată deveni un „multi- specie planetă” – un termen comun folosit de CEO-ul SpaceX, Elon Musk.

Sistemul Starship al SpaceX încă nu transportă pasageri sau nu ajunge pe orbită, dar compania speră să zboare într-o zi cu oameni pe vehicul pe Marte. SpaceX deține, de asemenea, un contract cu NASA pentru a dezvolta Starship ca un aterizare lunar care poate duce astronauții la suprafața Lunii. „„Nu ne iau în considerare.” Unii care s-au identificat ca rezidenți în zonă și-au exprimat, de asemenea, sprijinul. „Te iubesc, SpaceX și te iubesc, de asemenea, Elon Musk”, a spus o persoană care sa mutat recent în zonă în timpul declarației sale. O altă femeie care locuiește în zonă a menționat că „a văzut încet, dar sigur, o rachetă ridicându-se de pe dunele de pe plajă și a fost o onoare și un privilegiu să pot vedea ceva magic creat din această lume”.

Citeste si  Astra ajunge pe orbită pentru prima dată cu lansarea LV0007

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button