Cum sa

Cum să activați și să utilizați Google Chat

Chatul colaborativ în timp real, așa cum este exemplificat de aplicații precum Slack, a devenit o modalitate obișnuită de a comunica între colegi și prieteni, mai ales de anul trecut, când atât de mulți dintre noi au trecut la lucrul de acasă. Se pare că Google a luat act de acest lucru și se confruntă cu Slack, luând două dintre funcțiile din suita sa de aplicații corporative Workplace – chat și spații (numite anterior camere) – și integrându-le în aplicația sa standard Gmail.

Google Chat vă permite să organizați sesiuni de chat cu prietenii și grupurile de prieteni fie pe o bază informală, fie formală. Primul se poate face doar între două persoane sau între mai multe în ceea ce Google numește o conversație de grup. Acesta din urmă se realizează printr-o zonă separată pe care Google o numește în prezent Space.

Care este diferența? Potrivit Google, chatul este pur și simplu o modalitate prin care două sau mai multe persoane pot discuta împreună fără nicio formalitate – de exemplu, dacă ai vrea să vorbești rapid despre locul unde te vei întâlni la prânz, ai crea o conversație de grup între prietenii tăi. . Odată ce conversația s-a încheiat, s-a terminat și va fi ștearsă după cinci zile (dacă utilizați un cont personal și nu un cont Workspace).

Un spațiu, pe de altă parte, este pentru mai multe conversații pe termen lung. Fiecare spațiu are propriul nume, rămâne disponibil pentru ca oamenii să părăsească și să se alăture, va trimite notificări și poate partaja fișiere. Este pentru proiecte de lucru, planificare de petreceri sau orice altă activitate în care doriți să mențineți conversația pe parcursul zilelor, săptămânilor sau mai mult.

Citeste si  Google Maps pe iOS are acum un mod întunecat, iată cum să-l activați

Dacă acest lucru vi se pare util, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să activați Google Chat pentru contul dvs. Gmail. În prezent, cel puțin, trebuie să o faceți separat pe browser și pe dispozitivul mobil.

Activați Chat pe o aplicație mobilă

 • Atinge pictograma cu trei linii din colțul din stânga sus. Derulați în jos și selectați „Setări”.
 • Selectați contul dvs
 • Derulați în jos la „General”
 • Dacă utilizați un telefon Android, bifați „Afișați filele de chat și spații”. Dacă utilizați un iPhone sau iPad, comutați pe „Afișați fila de chat și spații”.

În partea de jos a ecranului, în loc de doar pictograme Mail și Meet, acum veți avea și pictograme Chat și Spaces.

Activați Chat și Spații în secțiunea General din Setări.

Acum vor fi patru pictograme în partea de jos a aplicației Gmail.

Acum vor fi patru pictograme în partea de jos a aplicației Gmail.

Activați chat într-un browser

 • Accesați contul dvs. Gmail și accesați setări (pictograma roată din colțul din dreapta sus)
 • Selectați „Vedeți toate setările”
 • În meniul de sus, selectați „Chat and Meet”
 • Aveți posibilitatea de a selecta „Google Chat”, „Classic Hangouts” și „Dezactivat”. Presupunând că doriți să încercați Chat, faceți clic pe acesta.
 • De obicei, chat-ul va apărea în partea stângă a ecranului Gmail, dar puteți alege ca acesta să apară în partea dreaptă.
 • Apropo, „Chat and Meet” vă permite să ascundeți secțiunea Meet din Gmail dacă doriți
 • Faceți clic pe „Salvați modificările”

În browser, accesați Setări și căutați secțiunea „Chat și întâlnire”.

În browser, accesați Setări și căutați secțiunea „Chat și întâlnire”.

În loc de casetele Meet și Hangouts care erau în partea stângă a ecranului Gmail, acum veți avea o casetă Chat, o casetă Spații și o casetă Meet. Toate persoanele de contact cu care ați discutat anterior prin Hangouts vor apărea în noua casetă Chat; faceți clic pe numele lor și o mică fereastră pop-up din stânga jos vă va afișa acele chat-uri anterioare. (Rețineți că, dacă ați blocat pe cineva în Hangouts anterior, acea blocare nu va fi transferată pe Chat.) Și rețineți butonul din dreapta casetei de căutare care vă permite să alegeți să fiți activ, absent sau netulburat; de asemenea, puteți introduce propriul statut.

O casetă din dreapta sus vă permite să setați starea chatului.

O casetă din dreapta sus vă permite să setați starea chatului.

Începeți un chat pe web

 • Pentru a începe un nou Chat, faceți clic pe semnul plus din colțurile casetelor Chat sau Spații. Veți primi un meniu derulant.
 • Dacă doriți să discutați doar cu o singură persoană, introduceți numele acesteia în câmpul de sus și veți fi dus într-o casetă de chat pop-up mică. (Îl puteți maximiza dacă doriți.) Dacă doriți să discutați cu mai multe persoane, selectați „Conversație de grup”. Veți putea apoi să enumerați persoanele cu care doriți să discutați.
 • Același meniu vă permite, de asemenea, să începeți un spațiu (mai multe despre asta mai târziu), să răsfoiți spațiile existente sau să căutați solicitări de mesaje (cu alte cuvinte, să căutați solicitări anterioare de chat de la alte persoane).

Veți găsi acum chat și spații în coloana din stânga.

Veți găsi acum chat și spații în coloana din stânga.

Începeți un chat pe o aplicație mobilă

 • Atingeți pictograma Chat și apoi micul pop-up „Chat nou” din colțul din dreapta jos
 • Puteți introduce numele unei persoane aici (va fi o listă cu contactele dvs. frecvente sub linkuri) sau puteți crea un spațiu sau răsfoiți spațiile existente.
 • Dacă doriți să creați o conversație de grup (cu alte cuvinte, să aveți o conversație cu mai multe persoane), mai întâi introduceți numele primei persoane cu care doriți să discutați (sau alegeți-i numele din lista derulantă), apoi atingeți pe pictograma grupului care va apărea în același câmp în care tastați și adăugați orice alte nume.

După ce faceți clic pe „Chat nou”, puteți crea un chat sau un spațiu cu una sau mai multe persoane.

După ce faceți clic pe „Chat nou”, puteți crea un chat sau un spațiu cu una sau mai multe persoane.

Puteți include fotografii și alte conținuturi media în chat-ul dvs.

Puteți include fotografii și alte conținuturi media în chat-ul dvs.

Persoanele care sunt invitate la chat vor primi un e-mail cu un link și vor avea opțiunea de a se alătura conversației sau de a o bloca; dacă sunt în Hangouts sau Chat, vor primi o notificare.

Indiferent dacă utilizați web sau o aplicație mobilă, pentru a adăuga un mesaj nou, tastați în câmpul din partea de jos a ecranului. O serie de pictograme (unde sunt localizate depinde dacă utilizați aplicația mobilă sau web) vă permite să adăugați emoji sau o fotografie, să începeți o întâlnire audio sau video (în esență, pornind Google Meet) și să programați un eveniment, printre alții. În aplicația mobilă, dacă atingeți semnul plus din stânga câmpului de jos, vi se oferă o serie de lucruri pe care le puteți adăuga la mesajul dvs. de chat, inclusiv un GIF, o invitație în calendar sau un fișier Google Drive; pe aplicația web, cele mai multe dintre acestea sunt disponibile în partea dreaptă a câmpului.

Odată ce vă extindeți chat-ul web, puteți adăuga și o serie de funcții.

Odată ce vă extindeți chat-ul web, puteți adăuga și o serie de funcții.

Creați un spațiu

 • Pe web, accesați caseta Chat sau caseta Spațiu din stânga Gmail și faceți clic pe semnul plus. În aplicația mobilă, atingeți pictograma Spații.
 • Selectați „Creați spațiu”.

Când creați un spațiu, îl denumiți și adăugați participanți.

Când creați un spațiu, îl denumiți și adăugați participanți.
 • Creați un nume de spațiu și adăugați persoanele pe care doriți să le includeți. (Dacă nu se află în lista dvs. de contacte, puteți doar să introduceți adresa lor de e-mail.) Faceți clic pe „Creați”. Vei fi dus în noul spațiu.
 • Persoanele care sunt invitate vor primi un e-mail cu un link. Când fac clic pe link, li se va afișa noul spațiu și li se va oferi posibilitatea fie de a-l alătura, fie de a-l bloca. (Dacă nu s-au înscris încă la Chat, vor primi notificări de la Hangouts.)
 • Pentru a adăuga un mesaj nou, tastați în câmpul din partea de jos a ecranului. La fel ca Chat, o serie de pictograme din dreapta câmpului (pe web) sau prin semnul plus (pe mobil) vă permit să adăugați emoji, să încărcați un fișier, să adăugați un fișier din Google Drive, să începeți o întâlnire audio sau video ( care în esență începe Google Meet) și programați un eveniment.

Un spațiu poate include imagini, emoji și sarcini, dar nu este la fel de temporar ca un chat.

Un spațiu poate include imagini, emoji și sarcini, dar nu este la fel de temporar ca un chat.

Câteva note despre spații: dacă ați creat un spațiu folosind un cont personal (spre deosebire de un cont de afaceri), oricine din spațiu își poate schimba numele. Există alte câteva reguli cu privire la utilizarea spațiilor care pot fi găsite pe o pagină de asistență Google.

Corecţie: O versiune anterioară a acestei povești spunea că „Puteți chiar să aveți camere în camere”. Aceasta nu este o caracteristică disponibilă, iar linia a fost ștearsă. Regretăm eroarea.

Actualizare 28 decembrie 2021, 13:50 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 21 iunie 2021 și a fost actualizat pentru a reflecta trecerea Google de la termenul „Camere” la „Spații”, împreună cu alte câteva modificări minore.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button