Cum sa

Cum să creați o semnătură pentru documentele PDF pe un Mac

În zilele noastre, documentele pe hârtie devin rapid o excepție, mai degrabă decât o regulă, și tot mai multe documente oficiale sunt transformate în documente PDF. (PDF înseamnă Portable Document Format; este un standard creat de Adobe la începutul anilor 1990, care permite ca documentele pe hârtie să fie transformate în copii digitale exacte.) Cu toate acestea, chiar și documentele digitale trebuie semnate. Puteți face acest lucru pe cale lungă – imprimați acele documente, semnați-le și apoi scanați-le înapoi în computer – sau puteți crea o semnătură digitală și o plasați direct pe PDF.

Dacă utilizați un Mac, procesul este înviorător de ușor – trebuie doar să utilizați aplicația încorporată Preview pentru a crea și salva semnătura digitală. (Dacă utilizați un computer cu Windows, din păcate, nu este chiar atât de simplu.) După aceea, când deschideți un PDF folosind Preview, va fi o simplă chestiune de a arunca semnătura în document.

Pentru a vă crea semnătura, mai întâi trebuie să aveți un PDF pregătit:

  • Deschideți un document PDF folosind aplicația de previzualizare încorporată a Mac-ului. (Dacă nu aveți un document PDF la îndemână, puteți crea unul cu procesorul de text preferat și îl puteți salva ca fișier PDF.)
  • Deschideți instrumentul de marcare, fie făcând clic pe simbolul „pen în cerc” din partea dreaptă sus a ferestrei de previzualizare, fie selectând Vizualizare > Afișare bară de instrumente de marcare.
  • Faceți clic pe pictograma Semnătură (este cea care arată ca o semnătură pe o linie).

Faceți clic pe pictograma Semnătură pentru a vă crea semnătura prin trackpad, cameră sau telefon.

Acum, vă puteți crea semnătura. (Dacă ați creat deja cel puțin o semnătură, faceți clic pe butonul „Creează semnătură”.) Veți avea fie două sau trei butoane în partea de sus a ferestrei. Iată alegerile tale:

  • Selectați Trackpad. Faceți clic pe butonul „Clic aici pentru a începe” din centrul ecranului, semnați-vă numele pe trackpad, apăsați orice tastă, apoi faceți clic pe „Terminat”.
  • Scrieți-vă numele pe o bucată de hârtie albă, selectați Cameră și țineți hârtia lângă cameră (și pe linia care apare pe ecran) până când vedeți semnătura care apare pe ecran. (Două note: în primul rând, semnătura va apărea inversată în timp ce o țineți sus, dar versiunea digitalizată va fi corectă. De asemenea, dacă există alte marcaje pe hârtie sau dacă hârtia nu umple ecranul, probabil că pentru a obține alte marcaje înregistrate în afară de semnătură, așa că poate fi necesar să o încercați de câteva ori pentru a o corecta.)

Pe măsură ce țineți semnătura scrisă lângă cameră, aceasta va apărea inversată

Pe măsură ce țineți semnătura scrisă lângă cameră, aceasta va apărea inversată.

Când semnătura este capturată, aceasta nu va mai fi o imagine în oglindă

Când semnătura este capturată, aceasta nu va mai fi o imagine în oglindă.
  • Dacă aveți un iPhone asociat cu Mac, veți avea și un buton etichetat „iPhone”. Alegeți asta, iar telefonul dvs. va apărea aproape imediat un câmp pe care vă puteți scrie semnătura; semnătura ta va fi reflectată pe Mac.

Când semnătura este capturată, aceasta nu va mai fi o imagine în oglindă

Această captură de ecran arată cum arată câmpul de semnătură pe un iPhone.

Pe măsură ce scrieți, semnătura va apărea simultan pe ecran

Pe măsură ce scrieți, semnătura va apărea simultan pe ecran.

Cu oricare dintre aceste metode, dacă trebuie să încercați din nou, apăsați butonul „Șterge” din stânga jos a ferestrei pentru a scăpa de semnătura nedorită. După ce sunteți mulțumit de el, faceți clic pe „Terminat”.

Acum, ori de câte ori doriți să adăugați semnătura la un document în Previzualizare, faceți clic pe pictograma Semnătură și faceți clic pe semnătura dvs. Va apărea într-o casetă de pe documentul dvs., pe care o puteți utiliza apoi pentru a ajusta dimensiunea și locația.

Semnătura ta va apărea acum sub pictograma Semnătură din aplicația Previzualizare.

Semnătura ta va apărea acum sub pictograma Semnătură din aplicația Previzualizare.

1637702071 58 Cum sa creati o semnatura pentru documentele PDF pe un

Puteți muta semnătura acolo unde doriți și o puteți face mai mare sau mai mică.

Și dacă doriți o a doua sau a treia semnătură, creați-le în același mod. După aceea, când faceți clic pe pictograma Semnătură, veți vedea toate semnăturile create și o puteți selecta pe cea pe care doriți să o utilizați. Nu mai ai nevoie de una dintre semnături? Treceți cu mouse-ul peste semnătură până când vedeți un „x” mic lângă ea și faceți clic pe acesta pentru a o șterge.

Actualizare 2 noiembrie 2021, 11:30 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 10 martie 2020; au fost făcute câteva actualizări minore.

Citeste si  Cum să utilizați noile moduri Focus ale iOS 15

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button