Cum sa

Cum să obțineți mai mult spațiu în spațiul de stocare Google

Pentru mulți dintre noi, stocarea Google este hard disk-ul modern. Este locul în care se află cele mai importante gânduri, documente și amintiri ale noastre. Dar la fel ca în cazul unui hard disk tradițional, spațiul nu este infinit, iar lipsa spațiului poate fi o problemă reală.

În mod implicit, Google vă oferă 15 GB de spațiu de utilizat pentru tot ceea ce este asociat cu contul dvs. (Dacă aveți un cont Google Workspace – anterior G Suite – plătit, probabil că limita dvs. este mai mare.) Aceasta include conținutul conectat la Gmail, Google Drive și toate fotografiile Google (cu excepția celor salvate înainte de 1 iunie 2021). Inutil să spun că datele se adună rapid.

Puteți verifica starea dvs. actuală de stocare vizitând această pagină și, în cazul în care împingerea se impune, puteți achiziționa și mai mult spațiu acolo, pentru doar 2 USD pe lună pentru 100 GB în plus. Dar s-ar putea să nu fie necesar să scoți mai mulți bani. O rundă rapidă de menaj de modă veche ar putea fi suficientă pentru a vă curăța pânzele de păianjen virtuale și pentru a vă oferi spațiu suficient pentru a crește. Iată cum să o faci.

Ștergeți resturile din Drive

Google Drive este un loc obișnuit în care fișierele care absorb spațiu pentru a acumula și uza cota, dar aranjarea lucrurilor nu durează mult.

  • Deschideți acest link, care vă va afișa o listă cu toate fișierele dvs. Drive sortate după dimensiune, cu cele mai mari elemente în partea de sus
  • Căutați printre cei mai mari infractori și ștergeți tot ce nu mai aveți nevoie
  • Faceți clic pe pictograma în formă de roată din colțul din dreapta sus al Drive și selectați „Setări”, urmat de „Gestionați aplicațiile”
  • Pentru orice aplicație care are o notă despre datele ascunse, faceți clic pe caseta gri „Opțiuni” din dreapta și selectați „Ștergeți datele ascunse ale aplicației”
Citeste si  Cum să utilizați noile moduri Focus ale iOS 15

Pentru toate aplicațiile care au o notă despre datele ascunse, dați clic pe caseta gri „Opțiuni” din dreapta și selectați „Ștergeți datele ascunse ale aplicației”.

Aplicațiile asociate cu spațiul de stocare Google Drive pot avea uneori date ascunse, dar este nevoie doar de câteva clicuri pentru a le elimina.

Eliberați spațiu de stocare pentru fotografii

Cu excepția cazului în care aveți în prezent un telefon Pixel model 5 sau mai vechi (caz în care veți păstra, deocamdată, opțiunea nelimitată „Economisitor de stocare”), începând cu 1 iunie 2021, fiecare fotografie și videoclip pentru care ați făcut backup în Google Foto va merge. pentru a lua în calcul spațiul de stocare Google. Dacă ați salvat fotografii la dimensiunile inițiale, puteți elibera tone de spațiu, transformându-le în opțiunea Google „Economisitor de stocare” (care înainte se numea „Calitate înaltă”). Aceasta comprimă imaginile până la 16MP și videoclipurile la 1080p (o schimbare care este puțin probabil să fie vizibilă pentru majoritatea oamenilor și a scopurilor).

  • Accesați pagina de setări Fotografii și selectați „Economisitor de stocare”
  • Dacă comutați la „Economisitor de stocare”, fotografiile anterioare nu vor fi comprimate automat. Pentru a face acest lucru, pe pagina de setări Fotografii căutați butonul „Recuperați spațiul de stocare”, care va comprima multe (dar nu toate) videoclipurile și fotografiile existente. (Consultați lista de pe pagina de asistență Google pentru a vedea ce imagini vor fi afectate.)

Puteți comprima multe dintre fotografiile și videoclipurile salvate pentru a economisi spațiu.

Puteți comprima multe dintre fotografiile și videoclipurile salvate pentru a economisi spațiu.

O altă resursă la îndemână pe această pagină este butonul „Gestionați stocarea”. Atingeți-l și veți ajunge la o pagină care vă va spune aproximativ cât mai mult timp aveți înainte să vă umpleți spațiul de stocare și să vă oferiți să găsiți (și să ștergeți) fotografii neclare, capturi de ecran și alte imagini posibil nedorite care sunt ocupand spatiu.

Google are o pagină care te ajută să scapi de imaginile inutile care ocupă spațiu.

Google are o pagină care te ajută să scapi de imaginile inutile care ocupă spațiu.

Spune la revedere mesajelor nedorite din Gmail

E-mailurile nu ocupă mult spațiu, dar știi ce face? Atasamente. Şansele sunt că aveți o mulțime de atașamente vechi în contul dvs. Gmail de care nu aveți cu adevărat nevoie.

Iată cum să rezolvi asta:

  • Accesați site-ul Gmail și tastați „has:attachment larger:10M” în caseta de căutare din partea de sus
  • Identificați orice mesaje cu atașamente de unică folosință și ștergeți-le. (Din păcate, nu există o modalitate excelentă de a scăpa de un atașament fără a șterge și e-mailul asociat, dar puteți oricând să vă redirecționați un mesaj înapoi și să eliminați manual atașamentul înainte de a elimina originalul.)
  • Deschideți folderul Spam și faceți clic pe linkul „Ștergeți toate mesajele spam acum”
  • Deschideți dosarul Coș de gunoi și selectați „Golește Coșul de gunoi acum” pentru a trimite totul definitiv

A te simți mai ușor este eliberator, nu-i așa?

Actualizare 19 februarie 2021, 10:37 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 19 martie 2019. Informațiile de pe Google Foto au fost actualizate și se observă că G Suite este acum Google Workspace.

Actualizare 21 octombrie 2021, 10:00 ET: Actualizat pentru a ține cont de modificările opțiunilor de stocare din Google Foto.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button