Cum sa

Cum să păstrați unele dintre datele dvs. Twitter departe de agenții de publicitate

În aprilie 2020, Twitter a început să partajeze mai multe informații cu agenții de publicitate. Notificarea a venit printr-o notificare destul de ciudată care spunea „abilitatea ta de a controla măsurătorile publicității în aplicațiile mobile a fost eliminată” – ceea ce în principiu însemna că Twitter partaja acum date, cum ar fi reclamele la care te-ai uitat sau cu care ai interacționat, precum și identificatorul de urmărire pentru telefonul tau. Anterior, puteai să o dezactivezi – nu mai. (Cu excepția cazului în care locuiți în Uniunea Europeană sau în Regatul Unit, unde există protecții suplimentare.)

Twitter a eliminat unele dintre protecțiile sale de confidențialitate în aprilie 2020.

Deși această protecție a fost eliminată, există încă câteva instrumente de confidențialitate disponibile care vă pot oferi cel puțin o anumită măsură de spus asupra cât de mult din datele dvs. sunt partajate agenților de publicitate. Dacă vă îngrijorează confidențialitatea, merită să vă luați câteva minute pentru a le găsi și a le dezactiva.

Există o singură pagină pe web unde puteți găsi o mulțime de setări, numită „Personalizare și date” pagina. Din păcate, acea pagină pare să nu mai fie disponibilă în aplicația mobilă. Deci, deși vom discuta inițial despre setările care se găsesc pe pagina web, vă voi spune și cum să ajungeți la fiecare funcție de pe mobil. (Pentru a ajunge la oricare dintre setările mobile, veți începe întotdeauna prin atingerea pictogramei personale din colțul din stânga sus.)

Pagina „Personalizare și date” vă permite să dezactivați unele dintre accesele pe care agenții de publicitate le au la datele dvs.

Pagina „Personalizare și date” vă permite să dezactivați unele dintre accesele pe care agenții de publicitate le au la datele dvs.

Dezactivarea personalizării anunțurilor

Pe pagina „Personalizare și date”, veți găsi mai multe setări de publicitate care dau permisiunea Twitter de a „personaliza în continuare” publicitatea, folosind informații bazate pe „identitatea dedusă”, locația sau alți factori. (Continuați și citiți toate descrierile – merită să știți despre ele.) Puteți alege să activați oricare dintre aceste setări dacă doriți, dar, în caz contrar, utilizați comutatorul din partea de sus a paginii pentru a dezactiva toate setările de pe pagină.

Dacă utilizați aplicația mobilă:

 • Găsiți „Anunțuri personalizate” accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Preferințe pentru anunțuri
 • Găsiți „Personalizați pe baza identității dvs. deduse” accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Activitate în afara Twitter
 • Găsiți „Personalizați în funcție de locurile în care ați fost” accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Informații despre locație
 • Găsiți „Permiteți utilizarea locurilor în care vedeți conținut Twitter pe web” accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Activitate în afara Twitter
 • Găsiți „Permite partajarea informațiilor suplimentare cu partenerii de afaceri” accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Partajarea datelor cu partenerii de afaceri
 • Găsiți „Personalizați pe baza locației precise” (care nu este disponibil în setările web) accesând Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Informații despre locație

Vedeți datele dvs. de Twitter

Dacă doriți să mergeți puțin mai departe și să verificați celelalte date pe care Twitter le cunoaște despre dvs. (și, eventual, să eliminați cel puțin unele dintre ele), mergeți în partea de jos a paginii „Personalizare și date” și faceți clic pe „Vezi datele tale de pe Twitter.” Verificați toate aceste subiecte; ați putea fi surprins de unele dintre informațiile care sunt acolo. Iată un scurt rezumat al fiecăruia (împreună cu indicații de orientare dacă utilizați aplicația mobilă).

 • Cont. Acestea sunt lucruri de bază, cum ar fi numele dvs., intervalul de vârstă, dacă aveți un cont verificat și ce alte limbi vorbiți. (M-a amuzat să constat că Twitter crede că vorbesc germană. Bine, Twitter, orice ar fi.) În aplicația mobilă: Setări și confidențialitate > Cont > Informații despre cont
 • Istoricul contului. Acesta conține două zone separate: o listă a altor conturi care au acces la contul dvs. și o listă a locurilor în care ați fost. Este o idee bună să verificați primul pentru a vedea dacă există servicii care au acces la contul dvs. și nu ar trebui; puteți revoca permisiunea pe Aplicații conectate pagină. Dacă nu vrei ca Twitter să știe unde ești sau unde ai fost, folosește Setări de locație pentru a opri accesul. În aplicația mobilă: Setări și confidențialitate > Securitate și acces la cont > Aplicații și sesiuni.
 • Aplicații, dispozitive și informații. Există două secțiuni aici. „Aplicații, dispozitive și informații” este locul în care ați putea găsi unele dintre dispozitivele și browserele de la care Twitter primește informații – presupunând că permiteți acest lucru. La asta a vrut să spună Twitter când a cerut „Personalizarea pe baza identității tale deduse” pe „pagina de personalizare și date” și este una dintre permisiunile care pot fi revocate acolo. Al doilea, „Aplicații conectate”, este o altă modalitate de a accesa câteva dintre paginile deja menționate aici. Aceste informații pot fi găsite și în aplicația dvs. mobilă la: Setări și confidențialitate > Securitate și acces la cont > Aplicații și sesiuni.
 • Activitatea contului. Acest vă permite să vedeți ce conturi ați blocat sau dezactivat. În aplicația dvs. mobilă: Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Dezactivare și blocare.

„Interese de pe Twitter” vă spune toate diferitele interese pe care Twitter vi le-a potrivit în funcție de activitatea dvs.

„Interese de pe Twitter” vă spune toate diferitele interese pe care Twitter vi le-a potrivit în funcție de activitatea dvs.
 • Interese și date despre anunțuri. Iată o secțiune cu care puteți petrece mult timp, în special cu „Interese de pe Twitter”, care vă spune toate interesele pe care Twitter vi le-a potrivit în funcție de activitatea dvs. Dacă intenționați să revizuiți acest lucru în detaliu, lăsați deoparte câteva minute: unul dintre conturile mele de Twitter avea listate 742 de interese, inclusiv câteva ciudate. Fiind cineva care nu este interesat de sport, mi-ar plăcea să știu cum a venit Twitter cu „videoclipuri NBA” ca interes al meu.

Celelalte două categorii de aici, „Interese deduse de la parteneri” și „Segmente de public personalizate”, pot fi dezactivate folosind pagina „Personalizare și date”.

Nu am găsit nimic similar folosind aplicația mobilă, dar puteți accesa Setări și confidențialitate > Confidențialitate și siguranță > Conținut pe care îl vedeți > Subiecte. Acolo veți vedea câteva dintre subiectele pe care le-ați urmărit și pe care Twitter vă sugerează că ați dori să le urmăriți.

 • În cele din urmă, „Descărcați arhiva” vă permite să descărcați arhiva istoricului și activității contului dvs. În aplicația dvs. mobilă, accesați Setări și confidențialitate > Contul dvs. > Descărcați o arhivă a datelor dvs.

Vrei să fii cu adevărat în siguranță? Poate doriți să mușcați glonțul și să ștergeți complet istoricul Twitter.

Actualizare, 8 decembrie 2021, ora 9:00 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 15 iunie 2021 și a fost actualizat pentru a se adapta modificărilor din aplicațiile web și mobile.

Citeste si  Cum să verificați dacă furnizorul dvs. de internet este sincer cu viteza internetului

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button