Cum sa

Cum să personalizați pictogramele aplicațiilor iPhone

Ți-ai dorit vreodată să-ți faci iPhone-ul al tău, cu stilul și flerul tău individualizat? Sigur, puteți schimba imaginea de fundal a ecranului de pornire. Dar dacă chiar doriți să vă personalizați telefonul, de ce să nu vă creați propriile pictograme pentru aplicații?

Este realizabil, folosind aplicația de comenzi rapide încorporate de la Apple. De fapt, nu veți înlocui pictogramele cu care au venit aplicațiile – mai degrabă, veți crea comenzi rapide separate care duc la aplicație. Este un proces obositor și consumator de timp, dar în cele din urmă, puteți avea un ecran de pornire iPhone complet personalizat.

Iată cum o faci:

 • Înainte de a începe, este o idee bună să găsiți o pictogramă pentru noua comandă rapidă. Există o grămadă de surse de pictograme online (Flaticon, de exemplu), sau dacă ești artistic și/sau ambițios, poți să le creezi pe a ta. Indiferent dacă îl folosești pe al altcuiva sau pe al tău, salvează imaginea în Fotografii.
 • Bine, să începem. Găsiți și atingeți aplicația Comenzi rapide. Este preinstalat; dacă nu îl puteți vedea imediat pe ecranul de pornire, glisați spre stânga până când ajungeți în Biblioteca de aplicații și începeți să tastați „Comenzi rapide” în bara de căutare de sus.
 • Odată ce sunteți în aplicație, atingeți semnul „plus” din colțul din dreapta sus. Introduceți numele noii comenzi rapide în partea de sus, apoi apăsați pe „Adăugați o acțiune”

Comenzile rapide vă pot ajuta să creați noi marcaje pentru aplicațiile dvs.

După ce selectați semnul plus pentru a începe o nouă comandă rapidă, atingeți Adăugare acțiune.

După ce selectați semnul plus pentru a începe o nouă comandă rapidă, atingeți Adăugare acțiune.
 • Există o mulțime de lucruri interesante de încercat în Comenzi rapide. Dar acum, ceea ce vrem să facem este să comutăm pictogramele aplicației. Tastați „Deschideți aplicația” în bara de căutare și apoi apăsați pe linkul „Deschideți aplicația”.
 • Atingeți cuvântul „Aplicație” care apare (mai degrabă ușor) lângă cuvântul „Deschidere”. Veți vedea o listă a aplicațiilor dvs.; alegeți-l pe cel pe care doriți să îl personalizați.
 • Acum, atingeți simbolul albastru din colțul din dreapta sus. Veți fi dus înapoi la pagina de comenzi rapide.

Tastați „Deschideți aplicația” în bara de căutare.

Tastați „Deschideți aplicația” în bara de căutare.

Atingeți „Aplicație” pentru a selecta ce pictogramă să înlocuiți.

Atingeți „Aplicație” pentru a selecta ce pictogramă să înlocuiți.
 • Atingeți „Adăugați la ecranul de pornire”.
 • Veți vedea acum o previzualizare a pictogramei (care va fi o pictogramă standard, neinteresantă, pe care Comenzile rapide o adaugă automat). Nu vă faceți griji – o vom face mai bună.

Denumiți-vă comanda rapidă și atingeți „Adăugați la ecranul de pornire”.

Denumiți-vă comanda rapidă și atingeți „Adăugați la ecranul de pornire”.

La început, obțineți o pictogramă generică.

Selectați „Adăugați”.
 • Atingeți pictograma de sub „Numele și pictograma ecranului de pornire”. Veți avea de ales să faceți o fotografie, să alegeți o fotografie sau să alegeți un fișier. Presupunând că ați salvat deja o imagine în Foto, atingeți „Alegeți fotografia” și selectați fotografia pe care doriți să o utilizați.
 • Dacă ați ales o fotografie existentă, o zonă evidențiată va indica ce parte a fotografiei va apărea ca o pictogramă; poți muta fotografia până când ești mulțumit de secțiunea indicată. Atingeți „Alege” în colțul din dreapta jos.

Puteți crea o pictogramă dintr-o fotografie nouă, o fotografie salvată sau un fișier

Puteți crea o pictogramă dintr-o fotografie nouă, o fotografie salvată sau un fișier.

Va trebui să decupați fotografia la dimensiunile potrivite

Va trebui să decupați fotografia la dimensiunile potrivite.
 • Acum, vei vedea noua ta pictogramă. Dacă nu ați adăugat un nume pentru noua comandă rapidă, puteți face acest lucru aici, tastând numele lângă pictogramă.
 • Totul gata? Atingeți Adăugați în colțul din dreapta sus.
 • Ar trebui să vedeți noua pictogramă personalizată pe ecranul de pornire. Felicitări!
 • Există posibilitatea să vedeți două pictograme noi pe ecranul dvs. de start: una cu prima pictogramă plictisitoare și alta cu pictograma nouă minunată. Dacă acesta este cazul, trebuie doar să țineți apăsată pictograma pe care nu o doriți, apoi selectați „Ștergeți marcajul”. Amintiți-vă, acesta (și celălalt pe care l-ați creat) este un marcaj/comandă rapidă – nu originalul.

Voila! Noua ta pictogramă este gata

Voila! Noua ta pictogramă este gata.

Puteți ascunde pictograma originală dacă doriți

Puteți ascunde pictograma originală dacă doriți.
 • De asemenea, puteți ascunde pictograma originală a aplicației, astfel încât să o aveți doar vizibilă pe cea nouă. (Nu doriți să o ștergeți complet, desigur; asta ar șterge aplicația.)
 • Apăsați lung pe pictograma aplicației originale și selectați „Editați ecranul de pornire”.
 • Atingeți semnul minus. În meniul pop-up, atingeți „Eliminați din ecranul de pornire”. Pictograma originală nu va fi ștearsă, ci doar ascunsă; îl puteți găsi oricând în Biblioteca de aplicații.

O notă: atunci când utilizați noua pictogramă pentru a accesa aplicația, veți primi ocazional o mică notificare derulantă care vă spune cum se numește aplicația originală și să vă reamintească faptul că este o comandă rapidă. Dar meniul derulant va dura doar o secundă sau două, așa că nu ar trebui să deranjeze prea mult.

Actualizare 22 octombrie 2021, 10:30 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 13 iunie 2021; a fost actualizat pentru a se adapta modificărilor din iOS 15.

Citeste si  De ce Alexa mea clipește în verde, roșu, portocaliu și galben?

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button