Cum sa

Cum să profitați la maximum de funcția redare acum de la Pixel

Zilele trecute, mă uitam la documentar The Beatles: Întoarce-te, care clipește pe ecran numele melodiilor redate și s-a întâmplat să rateze identificarea unei melodii pe care nu am recunoscut-o. „Ce a fost asta?” l-am întrebat pe partenerul meu. Nici el nu știa.

Dar Pixelul meu 6 nu a ratat-o. Privind în jos la ecranul meu de blocare, scria „Săpă un ponei The Beatles”, prin amabilitatea funcției Android Redare acum.

Acum, nu sunt un mare fan al muzicii — sunt genul de persoană care ascultă același album din nou și din nou, iar când aud o melodie nouă grozavă, în loc să cercetez imediat sursa, tind să mă gândesc: „ Hei, e frumos,” și lasă-o așa. Dar acum, când aud ceva care îmi place și mai târziu îmi amintesc deodată, îl pot căuta în lista mea de redare. Sau dacă mă uit la un film și mă gândesc: „Bine, am mai auzit melodia aia”, pot să mă întorc la telefon și să aflu imediat numele și artistul melodiei.

Și Now Playing funcționează și offline (pe care l-am testat punând telefonul în modul Avion și apoi redând o melodie pe care nu o ascultasem până acum).

Dacă aceasta este o funcție care vă atrage și se întâmplă să aveți un telefon Pixel 2 sau o versiune ulterioară, iată cum configurați Now Playing și ce puteți face cu el.

Activați redare acum

  • Accesați Setări glisând în jos de două ori din partea de sus și atingând pictograma roată
  • Atingeți „Sunet și vibrații” > „Se redă acum”
  • Activați „Identificați melodiile care se redau în apropiere”
  • Acum, numele și artistul melodiilor care se redă în apropiere vor apărea pe ecranul de blocare (rețineți că, deoarece Now Playing funcționează printr-o bază de date de pe telefonul dvs., descărcarea poate dura câteva minute până să funcționeze efectiv)

În Setări, accesați Sunet și vibrații > În curs de redare

Activați „Identificați melodiile care se redau în apropiere”

Activați „Identificați melodiile care se redau în apropiere”

Activați butonul de căutare

După cum am menționat anterior, modul în care funcționează Now Playing este că se bazează pe o bază de date de muzică bazată pe dispozitiv – motiv pentru care poate funcționa offline. Cu toate acestea, unii dintre noi se bucură de muzică mai obscure, care poate să nu facă parte din cele câteva mii de melodii din acea bază de date. În acest caz, există acum o căutare în cloud care poate adăuga propriile melodii preferate la baza de date prin intermediul unui buton de căutare de pe ecranul de blocare. (Din păcate, această funcție este disponibilă numai dacă aveți un Pixel 4 sau o versiune ulterioară.)

Pentru a activa această funcție, accesați ecranul Acum Redare și comutați pe „Afișați butonul de căutare pe ecranul de blocare”.

Butonul Acum Redare (sub amprentă) vă permite să căutați manual o melodie.

Butonul Acum Redare (sub amprentă) vă permite să căutați manual o melodie.

Odată ce cântecul este identificat, acesta apare în locul pictogramei.

Odată ce cântecul este identificat, acesta apare în locul pictogramei.

Gestionați-vă notificările

Când Pixel identifică o melodie, nu o va pune doar pe ecranul de blocare, ci o va face disponibilă prin notificări. Puteți gestiona atât acestea, cât și altele, accesând ecranul În redare și atingând Notificări.

Selectați Acum se joacă >  Notificări pentru a gestiona aceste notificări.

Selectați În curs de redare > Notificări pentru a gestiona notificările respective.

Dacă doriți, le puteți opri pe toate.

Dacă doriți, le puteți opri pe toate.

Găsiți istoricul în redare acum

Ceea ce poate fi la fel de util, sau chiar mai mult, ca să vezi ce melodie redă în prezent este să accesezi istoria muzicii care a fost în jurul tău. Puteți accesa aceasta urmând aceleași opțiuni ca și pentru a activa funcția („Setări” > „Sunet și vibrații” > „Acum se redă”) și selectând „Istoric redare acum”. Odată ajuns acolo, puteți atinge o melodie pentru a o reda pe serviciul dvs. preferat.

Istoricul în redare acum vă poate informa ce ați ascultat în trecut.

Istoricul în redare acum vă poate informa ce ați ascultat în trecut.

Atingeți unul pentru a-l auzi pe serviciul dvs. de muzică.

Atingeți titlul unei melodii pentru a-l asculta pe serviciul dvs. de muzică.

Faceți mai ușor să vă găsiți istoricul

Și da, este o durere în fund să fii nevoit să treci prin toți acești pași pentru a-ți accesa istoricul în redare acum. Dacă descoperiți că vă verificați des istoricul, probabil că este o idee bună să puneți un link direct către acesta pe ecranul de pornire, astfel încât să puteți doar să atingeți și să căutați. Iată cum:

  • Când vă aflați în „Istoricul redării acum”, atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați „Adăugați la ecranul de pornire”
  • Pixel Launcher va apărea în partea de jos a ecranului cu o pictogramă În curs de redare
  • Puteți apăsa pe „Adăugați la ecranul de pornire” și apoi mutați widget-ul unde doriți, sau apăsați și mențineți apăsată pictograma și mutați-l

Puteți adăuga un widget În redare pe ecranul dvs. de pornire.

Puteți adăuga un widget În redare pe ecranul dvs. de pornire.

Acum puteți accesa cu ușurință Now Playing oricând.

Acum puteți accesa cu ușurință Now Playing oricând.

Ce se întâmplă dacă nu ai un PIxel?

În prezent, funcția În redare este disponibilă numai pe Google Pixel 2 și mai târziu. Cu toate acestea, pot exista câteva soluții de soluționare dacă vă simțiți experimental. Dezvoltatori XDA a găsit unul: un Ambient Music Mod, despre care se spune că a fost confirmat că funcționează pe unele dispozitive OnePlus și poate funcționa și pe alte telefoane Android.

Și, desigur, există și aplicații care vă vor ajuta să identificați melodiile. De exemplu, binecunoscuta aplicație de identificare a cântecelor Shazam, care a fost cumpărată de Apple în 2018, este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Nu funcționează offline și trebuie să atingeți pictograma pentru a începe procesul de identificare, dar este o alternativă excelentă pentru cei fără Pixeli actuali.

Citeste si  Cum se creează desktop-uri virtuale cu Windows 11

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button