Cum sa

Cum să utilizați noile moduri Focus ale iOS 15

În zilele noastre, este mult prea ușor să fii scos din munca ta de notificări și alte distrageri. Pentru a vă ajuta să vă mențineți atenția acolo unde doriți, Apple a adăugat noi funcții Focus la iOS 15.

Ideea este să vă mențineți „în moment” prin filtrarea aplicațiilor sau notificărilor pe care nu doriți să apară în anumite momente. Lucrul frumos este că poți crea diferite profiluri pentru a nu fi deranjat, în funcție de faptul că ești acasă, la serviciu, te pregătești de culcare, la volan sau pentru orice altă activitate.

Când începeți pentru prima dată să configurați Focus, poate părea puțin descurajantă. Există o mulțime de opțiuni și o mulțime de moduri în care le puteți modifica. De fapt, poate dura ceva timp înainte de a obține combinația de setări care funcționează cel mai bine pentru stilul tău de viață. Dar, în cele din urmă, va merita — va însemna că nu vei fi lăsat deoparte în momentele în care trebuie să te concentrezi și nu vei fi deranjat de notificări irelevante atunci când ai alte activități în mână.

Veți găsi noul dvs. buton Focus în Centrul de control.

Atingeți Focus și veți vedea toate profilurile dvs.

Atingeți Focus și veți vedea toate profilurile dvs.

Începeți să vă concentrați

Accesați modul Focus prin Centrul de control (glisați în jos din colțul din dreapta sus). Veți vedea butonul Focus cu o pictogramă de lună lângă el. Dacă atingeți pictograma, atunci profilul principal Nu deranjați va fi activ. Dacă atingeți oriunde altundeva în buton, veți vedea o selecție de alte profiluri pe care le puteți activa.

Atingeți cele trei puncte din dreapta fiecărui buton și puteți seta durata de timp în care doriți ca profilul Focus să fie activ. Sau puteți atinge butonul Setări pentru a modifica setările pentru acel Focus.

Dar poate că cel mai bun mod de a începe este să accesați Setări > Focus, unde puteți configura toate diferitele profiluri Focus pe care intenționați să le utilizați.

Configurați-vă profilurile

Când deschideți pentru prima dată pagina Focus în setările dvs., veți vedea o listă cu mai multe profiluri, începând cu programul de bază Nu deranjați și apoi trecând la Personal, Sleep și Work. Dacă atingeți semnul plus din colțul din dreapta sus al ecranului, le veți găsi pe celelalte, inclusiv Driving, Fitness, Gaming, Mindfulness și Readings. Dacă niciunul dintre aceștia nu se potrivește, puteți crea un profil personalizat.

În plus, există o comutare care vă permite să partajați profilurile pe diferitele dispozitive Apple.

Ne vom uita la unele dintre profiluri într-un moment, dar să începem prin a atinge pe Nu deranja.

Pagina principală Focus vă permite să configurați o varietate de profiluri.

Pagina principală Focus vă permite să configurați o varietate de profiluri.

Profilul inițial Nu deranjați oferă un șablon de bază.

Profilul inițial Nu deranjați oferă un șablon de bază.

Nu deranja

Primul lucru pe care îl veți vedea în partea de sus a paginii Nu deranjați (și, de fapt, în partea de sus a tuturor paginilor de profil) este comutatorul pentru a activa și dezactiva modul. După aceea, există o varietate de filtre pe care le puteți modifica pentru a determina când și cum va fi configurat Focus.

Notificări permise

Focus vă permite să specificați persoane sau aplicații care pot continua să vă notifice chiar dacă aveți opțiunea Nu deranjați activ. De exemplu, poate doriți să permiteți apeluri de la membrii familiei sau notificări de la serviciul Slack.

Pentru a face aceste excepții, atingeți caseta Persoane sau Aplicații pentru a ajunge la pagina Notificări permise. (Nu contează pe ce atingeți; veți ajunge pe aceeași pagină.)

Puteți permite anumitor aplicații să vă notifice în continuare în timpul orelor de focalizare.

Puteți permite anumitor aplicații să vă notifice în continuare în timpul orelor de focalizare.

Atingeți semnul plus și veți obține o listă de aplicații din care să alegeți.

Atingeți semnul plus și veți obține o listă de aplicații din care să alegeți.

Aplicații permise

Dacă alegeți una sau mai multe aplicații, apoi atingeți fila Aplicație și apoi butonul plus. Veți primi o listă a aplicațiilor dvs. instalate; bifați-le pe cele pe care doriți să le adăugați la lista Notificări permise și selectați Efectuat în partea dreaptă sus a paginii. Veți vedea acum aplicațiile alese de dvs. listate sub Aplicații permise.

Dacă vă răzgândiți pentru oricare dintre aplicațiile dvs., puteți doar să atingeți semnul minus de lângă fiecare pictogramă sau să selectați linkul „Eliminați tot” din dreapta sus a secțiunii Aplicații permise.

De asemenea, puteți permite notificărilor sensibile la timp să apară activând-o. Notificările sensibile la timp provin de la aplicațiile pe care le-ați etichetat individual ca fiind suficient de importante pentru a trece prin orice filtru, indiferent de ce. Pentru a selecta ce aplicații sunt atât de importante pentru tine, trebuie să părăsești Focus și să mergi la Setări > Notificări; selectați aplicația sau aplicațiile pe care doriți să le calificați – să zicem, Calendar – și asigurați-vă că notificările Time Sensitive sunt activate pentru acea aplicație.

De asemenea, puteți selecta ce persoane vă pot contacta în continuare.

De asemenea, puteți selecta ce persoane vă pot contacta în continuare.

Atingeți „Apeluri de la” pentru a alege categorii generale de contacte.

Atingeți „Apeluri de la” pentru a alege categorii generale de contacte.

Oameni permisi

Modul în care permiteți notificărilor de la anumite persoane să treacă prin modul Focus setat este aproape același ca în cazul aplicațiilor: selectați semnul plus din fila Persoane pentru a adăuga din lista dvs. de contacte. De asemenea, puteți permite primirea de apeluri de la diverse categorii de persoane: fie oricine sună, nimeni (dacă chiar doriți să nu fiți deranjat), persoane care sunt etichetate ca favorite sau oricine din lista dvs. de contacte. De asemenea, puteți permite trecerea oricăror apeluri care sunt repetate în decurs de trei minute.

Alte optiuni

Există, de asemenea, o varietate de alte opțiuni.

  • Puteți alege să vă împărtășiți starea de focalizare – așa că, dacă cineva vă trimite un mesaj, va primi un afișaj care va spune că ați oprit notificările.
  • Puteți ascunde notificările din paginile ecranului de pornire sau din ecranul de blocare.
  • Puteți activa doar anumite ecrane de pornire în anumite momente ale zilei – de exemplu, puteți pune toate aplicațiile de jocuri pe un singur ecran de pornire și puteți păstra acel ecran ascuns atunci când sunteți la serviciu. Pentru a face acest lucru, atingeți butonul Ecran de pornire din profilul dvs., comutați pe Pagini personalizate, apoi alegeți ce pagină sau pagini doriți să fie disponibile atunci când acel profil este activ. (Sfat profesionist: pentru a ascunde acele ecrane de pornire suplimentare personalizate atunci când sunteți nu într-un mod Focus, apăsați lung pe ecranul de pornire pentru a-l pune în modul de editare, apoi atingeți punctele din partea de jos. Debifați ecranele pe care nu doriți să le afișați.)

Din ecranul principal al profilului, selectați Ecran principal și apoi comutați pe Pagini personalizate.

Din ecranul principal al profilului, selectați Ecran principal și apoi comutați pe Pagini personalizate.

1637922170 869 Cum sa utilizati noile moduri Focus ale iOS 15

Puteți alege apoi ce ecrane doriți să fie disponibile atunci când profilul este activ.
  • Puteți aranja ca modul de focalizare să se pornească automat în anumite ore și în anumite zile – de exemplu, de la 9:00 la 17:00 în zilele lucrătoare.
  • Puteți chiar – și acest lucru este foarte frumos – să aranjați ca acesta să se activeze atunci când vă aflați în anumite locații sau când utilizați anumite aplicații, selectând „Adăugați programare sau automatizare” în partea de jos a paginii de setări ale modului.

„Adăugați program sau automatizare” vă duce la o pagină în care puteți aranja ca Focus să pornească automat.

„Adăugați program sau automatizare” vă duce la o pagină în care puteți aranja ca Focus să pornească automat.

De exemplu, puteți avea un profil Focus să pornească automat atunci când vă aflați într-o anumită locație.

De exemplu, puteți avea un profil Focus să pornească automat atunci când vă aflați într-o anumită locație.

Aceasta vă duce la pagina New Automation unde, de exemplu, o puteți activa oricând sunteți la serviciu sau când vizionați un videoclip Netflix. Și dacă acesta este ceva care se întâmplă des – de exemplu, când mergi la serviciu sau când citești seara – activați Smart Activation, care (sperăm) vă va învăța obiceiurile și va activa Nu deranjați atunci când aveți nevoie. (Dacă se îndreaptă lucrurile, îl puteți dezactiva oricând.)

Profiluri de focalizare

Pentru a utiliza profilurile, trebuie să le configurați în funcție de nevoile dvs. Pe cele disponibile le-am enumerat la începutul acestui articol; pentru a ne obișnui cu ele, să încercăm să setăm două: Personal și Driving.

Când atingeți un profil care nu a fost încă configurat, vi se prezintă un set de ecrane care vă ghidează prin procesarea inițială, inclusiv persoanele și aplicațiile care ar trebui să aibă permisiunea de a vă anunța când Focus este activ.

Profilurile Focus prestabilite folosesc vrăjitori pentru a vă ajuta să începeți să le utilizați.

Profilurile Focus prestabilite folosesc vrăjitori pentru a vă ajuta să începeți să le utilizați.

După configurarea inițială, puteți continua să filtrați fiecare profil.

După configurarea inițială, puteți continua să filtrați fiecare profil.

După aceea, veți fi introdus în pagina Focus pentru acel profil, care va fi similară cu configurarea Nu deranjați descrisă mai sus. În Personal, puteți nu numai să modificați notificările permise, ci și să decideți dacă doriți să partajați starea Focus, să ascundeți notificările de pe ecranul de pornire sau de pe ecranul de blocare sau să creați o automatizare care o va porni și dezactiva la un anumit moment, într-un un anumit loc sau cu o anumită aplicație.

Unele dintre celelalte presetări sunt mai specifice. De exemplu, când am creat un Focus pentru condus, pagina de deschidere a vrăjitorului mi-a spus că atenuează alertele și notificările în timp ce conduceam; că se va porni automat când conduceam; și că ar aranja răspunsul automat pentru a le informa pe oameni de ce nu am răspuns la notificări.

Profiluri precum „Driving” oferă filtre specializate.

Profiluri precum „Driving” oferă filtre specializate.

Puteți decide ce va determina pornirea automată a profilului.

Puteți decide ce va determina pornirea automată a profilului.

Și pagina Driving Focus a avut și câteva diferențe. Notificările permise includ persoane, dar nu aplicații (în ipoteza că nu te joci cu aplicații în timp ce ești la volan). Există o opțiune de răspuns automat care vă permite să editați mesajul care va fi trimis persoanelor care încearcă să vă contacteze în timp ce Focusul este pornit. Și puteți alege cum va ști aplicația că conduceți: automat (pe baza mișcării detectate), dacă aplicația CarPlay este activată, dacă telefonul este conectat la Bluetooth-ul unei mașini sau când îl porniți manual.

Dacă niciuna dintre presetări nu funcționează pentru dvs., puteți crea un profil personalizat atingând semnul plus din colțul din dreapta sus al ecranului principal Focus și alegând Personalizat. Vi se va cere să denumiți noul profil și să alegeți o culoare și o pictogramă pentru a-l reprezenta. După aceea, procesul este aproape același ca pentru Personal, cu excepția faptului că puteți modifica și numele și aspectul Focusului în ecranul profilului.

Deci ce urmează?

Acum, când atingeți pictograma Focus din Centrul de control, aceasta va activa toate funcțiile pe care le-ați creat pentru profilul dvs. Rețineți că ultimul profil care a fost activ va fi cel prezentat: de exemplu, dacă ați folosit ultima dată profilul Driving, butonul Focus va avea pictograma mașină. Atingeți pictograma pentru ao activa sau atingeți cuvântul Focus pentru a comuta la un alt profil.

Noua aplicație Focus din iOS 15 poate fi foarte utilă, ajutându-vă să vă concentrați atunci când aveți nevoie, permițându-vă să vă relaxați atunci când doriți, împiedicând apelurile și mesajele nedorite să vă trezească noaptea și ferindu-vă de distragerea atenției atunci când conduceți . Poate dura ceva timp pentru a afla ce profiluri doriți să configurați și pentru a descoperi ce combinație de factori funcționează pentru dvs. Dar odată ce ați făcut-o să funcționeze, Focus vă poate ușura cu adevărat lucrurile.

Citeste si  Cum să vă ștergeți contul de Instagram

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button