Cum sa

Cum să utilizați urmărirea locației iPhone-ului

iPhone-ul dvs. folosește informații de la serviciul dvs. de telefonie mobilă, Wi-Fi, Bluetooth și GPS pentru a-și identifica locația și, deoarece aveți aproape întotdeauna telefonul la dvs., locația dvs. de asemenea. Aceste informații pot fi utile pentru o mulțime de lucruri, cum ar fi anunțul altora unde vă aflați sau găsirea telefonului atunci când este pierdut. Alteori, sunt doar mai multe date pe care serviciile și companiile le colectează despre tine, creând preocupări de confidențialitate.

Vestea bună este că vă puteți înăspri controalele, astfel încât aplicațiile să vă acceseze locația doar atunci când este necesar.

Comutarea setărilor de locație poate diferi de la telefon la telefon, în funcție de modelul de iPhone pe care îl aveți și de ce versiune de iOS rulează. Următoarele instrucțiuni au fost testate pe un iPhone 11 care rulează iOS 15; dacă rulați o versiune diferită de iOS, nu ar trebui să existe mare diferență.

Dezactivați accesul la locație pentru anumite aplicații

Datele de locație sunt utile pentru unele aplicații (de exemplu, dacă doriți să comandați mâncare) și necesare pentru altele, cum ar fi hărți sau călătorii partajate. Cu toate acestea, dacă o aplicație vă solicită locația și nu simțiți că are nevoie de date, puteți dezactiva serviciile de localizare pentru acea aplicație. Iată cum să faci asta.

 • Deschide setările.
 • Accesați „Confidențialitate” > „Servicii de localizare”.
 • „Serviciile de localizare” vor fi cel mai probabil activate. Dacă nu doriți să opriți complet toate serviciile de localizare (vezi mai jos), lăsați-l în pace
 • Derulați în jos pentru a găsi o listă cu toate aplicațiile care activează serviciile de localizare. Fiecare înregistrare va afișa numele aplicației și tipul de permisiune pe care o are: „Niciodată”, „Când este partajată” sau „În timpul utilizării”. „Când este distribuit” se referă la opțiunea „Întrebați data viitoare sau când partajez”. Între timp, „În timpul utilizării” va însemna de obicei „În timpul utilizării aplicației”, dar uneori se poate referi și la „În timpul utilizării aplicației sau widget-urilor”.
 • Dacă doriți să modificați accesul unei anumite aplicații la datele dvs. de locație, faceți clic pe lista aplicației.

Puteți ajusta serviciile de localizare pentru anumite aplicații.

Modul în care puteți permite accesul la locație depinde de aplicație.

Modul în care puteți permite accesul la locație depinde de aplicație.

Dacă faceți clic pe „În timp ce utilizați aplicația”, atunci aplicația respectivă va avea acces la locația dvs. fie când este deschisă, fie când este utilizată în fundal.

Pentru mai multe modalități de a limita accesul la locație, faceți clic pe „Servicii de sistem” din partea de jos a ecranului „Servicii de localizare”. Aici, puteți comuta accesul la locație pentru o serie de lucruri, inclusiv Wi-Fi, fus orar, apeluri de urgență și anunțuri Apple News și App Store care sunt relevante pentru locația dvs.

În stânga unora dintre comutatoarele de serviciu, este posibil să vedeți o săgeată mică. O săgeată goală înseamnă că articolul poate avea acces la locația dvs. în anumite condiții; o săgeată violet înseamnă că articolul a folosit recent locația dvs., în timp ce o săgeată gri înseamnă că a folosit locația dvs. cândva în ultimele 24 de ore.

Pentru mai multe modalități de a limita accesul la locație, faceți clic pe „Servicii de sistem”.

Pentru mai multe modalități de a limita accesul la locație, faceți clic pe „Servicii de sistem”.

Săgețile arată ce aplicații vă accesează locația.

Săgețile arată ce aplicații vă accesează locația.

Pentru a verifica dacă telefonul dvs. încă colectează date despre locație, mergeți în partea de jos a ecranului „Servicii de sistem” și comutați comutatorul pentru „pictograma barei de stare”. Aceasta va afișa o săgeată în partea de sus a ecranului atunci când o aplicație de pe telefon vă accesează locația.

Dacă doriți cu adevărat să ieșiți din rețea, puteți dezactiva serviciile de localizare pentru a împiedica telefonul să colecteze date despre locație:

 • Deschide setările.
 • Accesați „Confidențialitate” > „Servicii de localizare”.
 • Comutați comutatorul „Servicii de localizare” la dezactivat.
 • Veți primi o notificare care vă va spune că, deși Serviciile de localizare vor fi dezactivate pentru toate aplicațiile, acestea vor intra temporar online dacă utilizați „Găsiți iPhone-ul meu” și raportați că ați pierdut telefonul. Selectați „Opriți”.

Dacă aveți un iPhone 11 sau o versiune ulterioară

Dacă aveți un telefon proiectat cu cip U1 de la Apple – cum ar fi un iPhone 11 sau o versiune ulterioară – și aveți servicii de localizare dezactivate pentru anumite aplicații, este posibil să descoperiți că uneori vedeți săgeata. Potrivit Apple, acest lucru se datorează faptului că aceste modele folosesc tehnologia de bandă ultra largă, despre care Apple spune că este reglementată, astfel încât telefoanele folosesc servicii de localizare pentru a determina dacă se află într-o zonă în care utilizarea în bandă ultra largă este restricționată.

iPhone-ul solicită date de locație atunci când preferințele de locație sunt setate în funcție de aplicație pe aplicație, așa că dezactivarea serviciilor de localizare pentru telefonul dvs. va opri aceste solicitări de locație, deoarece telefonul dvs. nu va putea colecta date despre locație.

Partajați locația dvs. persoanelor fizice

Dacă mergi singur noaptea sau te afli într-un Uber singur, s-ar putea să vrei ca un prieten sau un membru al familiei să știe locația ta în timp real. Dacă aveți iOS 13 sau o versiune ulterioară, puteți utiliza aplicația Găsește-mi pentru a-ți partaja locația cu familia și prietenii.

 • Deschide setările.”
 • Accesați „Confidențialitate” și asigurați-vă că „Servicii de localizare” este activat.
 • Reveniți la meniul principal „Setări” și atingeți numele dvs. în partea de sus.
 • Selectați „Find My”.
 • Comutați „Partajați locația mea” astfel încât să fie activat.
 • Apoi accesați aplicația Găsește-mi. Dacă este prima dată când utilizați aplicația, aceasta vă va întreba dacă doriți să vă acceseze locația. Alegeți fie „Permite în timpul utilizării aplicației”, „Permite o dată” sau „Nu permite”.
 • Este posibil să primiți un ecran care explică că „Find My” poate fi folosit cu un AirTag sau pentru AirPods și că există și aplicații pentru watchOS.
 • Pe ecranul cu hartă care apare, selectați „Oameni” în partea de jos a ecranului.
 • Faceți clic pe butonul care spune „Începeți partajarea locației”.
 • În câmpul „Către:”, introduceți fie numărul de telefon, fie numele prietenului sau membrului familiei dvs.
 • Dacă persoana pe care o selectați are un număr de telefon care nu este asociat cu un iPhone, veți fi notificat printr-o fereastră pop-up. (Dar vă puteți partaja în continuare locația.)
 • Atingeți „Trimite”, apoi selectați fie „Partajare pentru o oră”, „Partajare până la sfârșitul zilei” sau „Partajare pe termen nelimitat”.

Aplicația Găsește-mi îți permite să-ți partajezi locația.

Aplicația Găsește-mi îți permite să-ți partajezi locația.

Selectați „Începeți partajarea locației” și alegeți cui doriți să o partajați.

Selectați „Începeți partajarea locației” și alegeți cui doriți să o partajați.

Apoi va începe să vă partajeze locația. Pentru a-l dezactiva, faceți clic pe numele persoanei de contact în aplicația „Găsește-mi” sub „Persoane”, apoi atingeți „Opriți partajarea locației mele”. Confirmați făcând clic pe butonul „Opriți partajarea locației” care apare.

(Notă: Din anumite motive, selecția „Partajare până la sfârșitul zilei” pare să selecteze întotdeauna miezul nopții Ora Pacificului, mai degrabă decât ora locală de sfârșitul zilei. De exemplu, sunt la Ora de Est, deci „sfârșitul zilei” este întotdeauna undeva în jurul orei 3 dimineața. Am contactat Apple pentru a afla dacă au o soluție pentru acest lucru și vă voi anunța dacă / când voi primi răspuns.)

Trimite notificări recurente

Puteți solicita telefonului să trimită și notificări recurente. Acestea sunt utile dacă doriți ca prietenul sau ruda dvs. să știe când ajungeți într-o locație (sau nu ajungeți acolo).

 • În aplicația „Găsește-mi”, atinge fila „Persoane” din partea de jos a ecranului.
 • Selectați persoana căreia doriți să îi trimiteți notificări (ar trebui să fie cineva căruia îi partajați deja locația).
 • Derulați în jos până când vedeți „Notificări” și fila „Adăugați”.
 • O fereastră pop-up din partea de jos vă va oferi opțiunea de a notifica persoana respectivă. Selectați-l.

Puteți notifica persoana când ajungeți sau părăsiți o anumită locație și trimiteți notificarea doar o dată sau de fiecare dată când ajungeți sau plecați (de exemplu, dacă doriți să anunțați pe cineva în fiecare zi când ajungeți acasă de la serviciu).

Distribuie prin Mesaje

Puteți partaja locația dvs. și prin Messages:

 • Deschideți o conversație în Mesaje.
 • Atingeți numele contactului și apoi faceți clic pe „Informații”.
 • Acest lucru vă va oferi opțiunea „Partajați locația mea”, ceea ce vă va oferi opțiunea „Partajare timp de o oră”, „Partajare până la sfârșitul zilei” sau „Partajare pe termen nelimitat”. Faceți clic pe unul dintre acestea pentru a începe partajarea.
 • Dacă doriți să opriți partajarea, faceți clic pe „Opriți partajarea locației mele” unde era „Partajați locația mea”. Va apărea un buton etichetat „Opriți partajarea locației mele”. Faceți clic pe asta.

Actualizare 17 septembrie 2021, 10:15 ET: Acest articol a fost publicat inițial pe 12 decembrie 2019 și a fost actualizat pentru a ține cont de diferențele dintre iOS și serviciile disponibile.

Actualizare 1 noiembrie 2021 9:45 ET: A fost adăugată o notă care explică „Partajare până la sfârșitul zilei” presupune întotdeauna că sunteți la ora Pacificului.

Citeste si  Android 101: cum să eliberezi spațiu pe telefonul tau

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button