Cum saTech

Cum să verificați dacă furnizorul dvs. de internet este sincer cu viteza internetului

Obțineți vitezele afișate de la furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP)? Un test de viteză pe internet vă poate oferi răspunsul. Nu toți furnizorii de servicii de internet sunt sinceri cu privire la vitezele pe care le oferă clienților, așa că este important să știți dacă primiți serviciul pentru care plătiți.

De fapt, un raport al FCC a concluzionat că doar 11 din cei 17 furnizori de servicii de internet testați și-au atins viteza de descărcare anunțată. Iată cum vă puteți testa vitezele de internet, de ce ați dori chiar și modalități de a determina ce nu merge bine.

De ce să testăm viteza internetului?

Pe lângă faptul că vă asigurați că obțineți vitezele pentru care plătiți în planul dvs., există și alte motive pentru care testarea vitezei de internet poate fi utilă:

Depanarea unei conexiuni lente

Pot exista momente în care internetul tău pare să se miște mai lent decât ceea ce experimentezi în mod normal. Conexiunea poate fi lentă din cauza unei probleme cu furnizorul, computerul sau routerul. Există motive pentru care ați putea întâmpina o conexiune lentă, iar executarea unui test viteza a internetului vă poate ajuta să depanați problema.

Economie de timp

Dacă trebuie să vă folosiți conexiunea la internet pentru sarcini precum încărcarea fișierelor mari, ceea ce poate dura mult timp, puteți rula teste de viteză a internetului pe parcursul săptămânii pentru a vedea dacă există vreun tipar când vedeți viteze mai rapide sau mai lente. Puteți folosi aceste informații pentru a vă ajuta să decideți cel mai bun timp pentru cele mai rapide rezultate.

Economisind bani

Dacă viteza dvs. de internet este în mod constant mai mică decât a promis furnizorul dvs., este posibil să puteți economisi bani schimbând planul pentru a reflecta viteza reală pe care o experimentați.

Citeste si  Cum să utilizați noile moduri Focus ale iOS 15

Stabilirea vitezei de care aveți nevoie

Dacă aveți mai multe dispozitive care folosesc internetul în același timp sau dacă vă place să jucați jocuri video online, veți avea nevoie de viteze mult mai mari decât cineva care își folosește conexiunea la internet pentru a verifica vremea sau rețelele sociale. Dacă primiți un răspuns lent la viteza de internet selectată, poate fi timpul să faceți upgrade.

Cum efectuez un test de viteză pe internet?

Rularea unui test de viteză pe internet este la fel de simplă ca și a găsi un speed test online. Există multe opțiuni diferite disponibile de la diferiți furnizori. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni de testare a vitezei:

 • Testul de viteză Google Fiber este găzduit de Google, care oferă internet de mare viteză prin fibră în unele zone din SUA. Când vine vorba de date din acest test de viteză, Google Fiber oferă viteza de încărcare și viteza de descărcare.
 • Pentru a compara vitezele anunțate cu vitezele reale cu un test de viteză, clienții Cox se pot conecta folosind instrumentul online al furnizorului pentru a se asigura că serviciul lor de internet se ridică la înălțimea așteptărilor.
 • Pentru un test de viteză în trei pași, AT&T oferă un test online care măsoară viteza de descărcare, viteza de încărcare și latența în mai puțin de un minut. Testul de viteză AT&T este susținut de DSLReports, un furnizor independent de teste de viteză terță parte.
 • Un test de viteză Fios oferit de Verizon este o altă opțiune pentru a vă verifica cu ușurință viteza internetului.
 • Pentru un test de viteză mai bogat în date, testul Xfinity by Comcast nu numai că vă va arăta vitezele de descărcare și încărcare, ci vă va oferi și o listă de verificare a activităților pe care le puteți și nu le puteți efectua la viteza actuală a internetului, pe lângă sfaturi pentru îmbunătățiți viteza.
Citeste si  Cum să trimiteți mesaje private și să efectuați apeluri în Slack

Cel mai bine este să efectuați un test de viteză a internetului atât pe conexiunile prin cablu, cât și pe conexiunile WiFi, cât mai aproape posibil de router, asigurându-vă în același timp că alte dispozitive nu accesează internetul pentru activități precum streaming sau jocuri online. De asemenea, ar trebui să efectuați teste de viteză la diferite ore ale zilei, deoarece vitezele de internet pot fi semnificativ mai lente în timpul orelor aglomerate. Acest lucru vă va oferi un rezultat mediu pe o perioadă de timp.

Cum funcționează testele de viteză a internetului?

Un test de viteză a internetului online efectuează mai multe operațiuni. În general, locul de testare va:

 • Identificați locația dvs. și serverul care este cel mai apropiat de dvs. pentru a fi folosit pentru test
 • Trimiteți un ping la serverul ales și măsurați cât timp durează până când ping-ul ajunge la server sau viteza de încărcare
 • Deschideți conexiunile de la server și măsurați cât de repede serverul poate trimite date către dispozitivul dvs. sau viteza de descărcare
 • Măsurați latența sau timpul necesar pentru ca serverul să răspundă la cererea utilizatorului

De ce viteze de internet am nevoie?

Cerințele dvs. de viteză a internetului vor depinde de numărul de dispozitive și de tipurile de activitate pe internet de care vă bucurați. AT&T oferă un calculator de viteză care vă ajută să determinați ce nivel de viteză aveți nevoie. Mai jos sunt câteva dintre vitezele minime necesare pentru diferite activități. Rețineți că acestea sunt cumulative; va trebui să le adunați pentru a determina viteza totală necesară.

 • E-mail: 0,5 Mbps per dispozitiv
 • Streaming de muzică: 0,5 Mbps per dispozitiv
 • Navigare web: 1 Mbps per dispozitiv
 • Videoconferință: 4 Mbps per dispozitiv
 • Streaming video cu definiție standard (SD): 1,5 Mbps per dispozitiv
 • Streaming video de înaltă definiție (HD): 4 Mbps per dispozitiv
 • Jocuri online: 4 Mbps per dispozitiv
Citeste si  Cum să remediați butonul de pornire al Android 12, astfel încât să vă oprească telefonul

Cum îmi pot îmbunătăți viteza de internet?

 • Apropiați-vă de routerul fără fir. Cu cât ești mai departe de router, cu atât viteza internetului este mai mică. Dacă aveți o casă mare, încercați să cumpărați un extender WiFi pentru a vă asigura că semnalul este puternic în fiecare cameră.
 • Reporniți modemul și routerul. Pentru a face acest lucru, deconectați dispozitivele timp de cel puțin 30 de secunde înainte de a le reporni. Uneori, acest lucru este suficient pentru a vă reveni vitezele de internet la intervalul țintă, mai ales dacă ați observat o scădere a vitezei în timp.
 • Rotiți antena routerului. Asigurați-vă că antena este orientată spre interior (spre centrul casei dvs.) pentru a aduce un semnal mai constant în fiecare cameră.
 • Actualizați modemul și/sau routerul. Unele modele mai vechi nu pot suporta lățimea de bandă mare a internetului de astăzi. Consultați specificațiile produsului înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că poate suporta viteze cel puțin la fel de rapide ca planul dvs. actual de internet de acasă.
 • Schimbați setările routerului dvs. Trecerea la un alt canal poate duce uneori la viteze mai mari ale internetului. Asigurați-vă că rețeaua dvs. wireless este protejată prin parolă, astfel încât alte persoane să nu poată avea acces la internetul dvs. de acasă fără permisiune.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button