Cum sa

Cum se creează desktop-uri virtuale cu Windows 11

Desktopurile virtuale nu sunt noi pentru Windows. În Windows 10, era o chestiune simplă să creați un desktop separat, astfel încât, de exemplu, să puteți avea un desktop pentru un proiect și un al doilea pentru altul, sau unul pentru munca dvs. și un al doilea pentru aplicațiile personale.

Cu toate acestea, în Windows 11, a existat o actualizare. Acum, puteți avea, de asemenea, un tapet diferit pentru fiecare desktop, ceea ce face mai ușor să distingeți unul de altul (și oferindu-vă o dispoziție diferită, în funcție de ceea ce îl utilizați). Și există o serie de alte caracteristici care fac utilizarea desktop-urilor virtuale ușoară și eficientă. Rețineți că unele dintre acestea au fost introduse de fapt în Windows 10, dar împreună cu noile caracteristici ale Windows 11, ele formează o cutie de instrumente la îndemână.

Creați un desktop virtual

Pentru a crea un nou desktop virtual:

 • Treceți cursorul peste sau faceți clic pe pictograma „Vizualizare sarcini” din bara de activități (este cea care arată ca un pătrat suprapus peste altul).
 • Faceți clic pe miniatura „Desktop nou”.

După ce faceți clic pe pictograma „Vizualizare sarcini”, puteți crea un desktop nou.

De asemenea, puteți utiliza combinația de taste Win+Ctrl+D; în acest caz, vă veți găsi imediat pe noul dvs. desktop.

Acum puteți plasa diferite aplicații pe desktop-uri separate. Treceți de la un desktop la altul făcând clic pe pictograma „Vizualizare sarcini”. (De asemenea, vă puteți deplasa folosind combinația familiară de taste Alt-Tab, care vă va duce la toate aplicațiile dintr-un desktop și apoi la aplicațiile din următorul.)

Pentru a elimina un desktop:

 • Treceți cu mouse-ul peste sau faceți clic pe pictograma „Vizualizare activități”.
 • Plasați cursorul peste desktopul virtual pe care doriți să îl eliminați și faceți clic pe „X” din colțul din dreapta sus.

Personalizați-vă desktopurile

Cu Windows 11, acum vă puteți personaliza desktop-urile, făcându-vă mai ușor să le dedicați fiecăreia unei funcții separate. Există mai multe moduri de a face acest lucru.

Alegeți un tapet diferit

Puteți avea un fundal diferit pentru fiecare desktop virtual. Este destul de simplu:

 • Faceți clic pe pictograma „Vizualizare sarcini” din bara de activități.
 • Faceți clic dreapta pe desktopul pe care doriți să îl schimbați.
 • Faceți clic pe „Alege fundal”.

După ce faceți clic pe pictograma „Vizualizare activități” din bara de activități, faceți clic dreapta pe o miniatură de pe desktop pentru a-i schimba fundalul.

După ce faceți clic pe pictograma „Vizualizare sarcini” din bara de activități, faceți clic dreapta pe o miniatură de pe desktop pentru a-i schimba fundalul.

Acest lucru vă va duce la pagina Personalizare > Fundal, unde puteți alege fie o imagine pentru fundal, o culoare solidă, fie aranjați pentru o prezentare de diapozitive. Puteți apoi să răsfoiți fotografiile pentru a alege imaginea (imaginile) de utilizat și să decideți tipul de potrivire pe care doriți pentru imaginea dvs. (de exemplu, puteți plasa sau întinde imaginea).

Pagina Fundal vă permite să utilizați o imagine de fundal prestabilită sau să încărcați propria imagine.

Pagina Fundal vă permite să utilizați o imagine de fundal prestabilită sau să încărcați propria imagine.

Denumiți-vă desktopul

Desktop-urilor dvs. vor fi atribuite automat titlurile destul de plictisitoare de „Desktop 1”, „Desktop 2” etc. Puteți schimba acest lucru cu ușurință dând fiecărui desktop un nume.

 • Faceți clic pe sau treceți cu mouse-ul peste pictograma „Vizualizare sarcini”.
 • Faceți clic pe numele desktopului pe care doriți să îl schimbați.
 • Introduceți noul nume.

După ce selectați pictograma „Vizualizare sarcini”, puteți schimba numele desktop-urilor.

După ce selectați pictograma „Vizualizare sarcini”, puteți schimba numele desktop-urilor.

Rearanjați-vă desktopurile

Poate doriți să schimbați ordinea desktop-urilor pentru a vă aminti mai ușor pe care să le folosiți când. Acest lucru este, de asemenea, foarte simplu.

 • Faceți clic pe sau treceți cu mouse-ul peste pictograma „Vizualizare sarcini”.
 • Faceți clic și mențineți apăsat pe desktopul pe care doriți să îl mutați și trageți-l în noua poziție.

Schimbați ordinea desktop-urilor utilizând clic și glisare.

Schimbați ordinea desktop-urilor utilizând clic și glisare.

Utilizați aceeași aplicație pe desktop-uri diferite

Dacă utilizați deja o aplicație pe un desktop și o deschideți pe altul, veți folosi o versiune diferită a acelei aplicații – de exemplu, puteți utiliza Chrome pentru a căuta Twitter pe un desktop și pentru a face unele cercetări pe altul. (Fiți conștienți de faptul că este posibil ca unele aplicații să nu funcționeze încă în acest fel – de exemplu, când am încercat să deschid Notion pe un al doilea desktop, computerul meu a sărit pe desktopul unde era deja deschis.)

Deși acest lucru este la îndemână, este posibil să doriți să rulați aceeași aplicație cu aceleași date pe ambele – sau pe toate – desktopurile dvs. (Notă: acest lucru nu este nou pentru Windows 11, dar este bine de știut.) Pentru a face acest lucru:

 • Faceți clic pe pictograma „Vizualizare sarcini”.
 • Faceți clic dreapta pe aplicația pe care doriți să o utilizați pe celălalt desktop.
 • Selectați „Afișați această fereastră pe toate desktopurile” dacă doriți să duplicați o singură fereastră din acea aplicație.
 • Selectați „Afișați ferestrele din această aplicație pe toate desktopurile” dacă doriți să duplicați orice fereastră pe care o utilizați în aplicația respectivă.

Utilizați „Afișați această fereastră pe toate desktopurile” pentru a utiliza aceeași aplicație și același conținut pe celelalte desktop-uri.

Utilizați „Afișați această fereastră pe toate desktopurile” pentru a utiliza aceeași aplicație și același conținut pe celelalte desktop-uri.
Citeste si  Cum să vă ștergeți contul de Instagram

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button