Cum sa

De ce Alexa mea clipește în verde, roșu, portocaliu și galben?

Ai configurat una dintre difuzoarele inteligente Echo de la Amazon și este foarte la îndemână pentru a reda muzică, a verifica vremea, a seta un cronometru – totul fără mâini. Dar apoi începe să clipească diferite culori în momente aleatorii: roșu, verde, galben, portocaliu… este aproape ca și cum ar încerca să comunice cu tine. Ceea ce, de fapt, este.

Când difuzorul dvs. Echo îți aprinde intermitent LED-ul, există o modalitate foarte ușoară de a-ți da seama ce vrea. Spune doar: „Alexa, ce înseamnă lumina ta?” Dar acesta ar fi un blog foarte scurt. Așadar, pentru aceia dintre noi cărora nu le place să vorbească cu difuzoarele noastre inteligente, am creat această fișă rapidă pentru a explica ce înseamnă toate acele lumini intermitente.

Lumina LED este indicatorul de stare și notificare al Alexa. În funcție de dispozitivul pe care îl aveți, lumina LED va fi într-o altă locație. De exemplu, pe noile Echo și Echo Dot, este un inel în partea de jos; pe Echo Studio, este un ring sus; iar pe ecranele inteligente Echo Show, apare ca o linie în partea de jos a ecranului.

Oriunde s-ar afla, de cele mai multe ori stă fără să facă nimic. Dar când îl vezi pulsand, rotindu-se sau învârtindu-se, Alexa fie te ascultă, fie încearcă să-ți spună ceva. Iată ce vrea să știți:

Alexa clipește galben

O „explozie” galbenă lentă la fiecare câteva secunde înseamnă că asistentul dvs. vocal Alexa are ceva să vă spună. Întrebați: „Alexa, care sunt notificările mele? Sau „Alexa, care sunt mesajele mele?” și toate vor fi descoperite.

Citeste si  Cum să creați o semnătură pentru documentele PDF pe un telefon Android

Alexa clipește în albastru

Un reflector cyan pe un inel albastru înseamnă că Alexa te-a auzit – reflectorul cyan va îndrepta de fapt în direcția în care ți-a auzit vocea. Apoi se va roti pe măsură ce vă procesează cererea. Dacă se învârte în timp ce nu vorbiți cu el, înseamnă că dispozitivul pornește.

Un punct albastru cyan pe un inel de lumină albastră arată că difuzorul inteligent Echo ascultă.
Fotografie de Dan Seifert / The Verge

Alexa clipește roșu

Dacă inelul este roșu continuu, înseamnă că microfonul difuzorului este dezactivat și nu te aude. Apăsați butonul de activare a sunetului pentru a deschide din nou acele microfoane.

Alexa clipește în portocaliu

O lumină portocalie învolburată înseamnă că difuzorul Echo este în modul de configurare sau încearcă să se conecteze la internet. O linie portocalie pe un afișaj inteligent, cum ar fi un Echo Show, înseamnă că încearcă să se conecteze la internet, dar este în prezent offline.

Alexa clipește în verde

Pulsul verde pe un Echo vă spune că cineva vă sună. Ar trebui să fie însoțit de un anunț despre cine sună. Spune „Alexa, răspunde” pentru a te conecta la apel (presupunând că vrei să răspunzi). În timpul apelului, ledul verde începe să se rotească până când apelul se termină. De asemenea, va apărea o lumină verde care se rotește dacă vă aflați într-un „Drop-In” cu un alt difuzor din rețea.

1637746177 387 De ce Alexa mea clipeste in verde rosu portocaliu si

Bara luminoasă LED de pe ecranele inteligente Echo Show va apărea în partea de jos a ecranului.
Fotografie de Dan Seifert / The Verge

Alexa clipește violet

Un inel sau o linie violet înseamnă că ați activat Nu deranjați pe difuzor. Aceasta blochează notificările, apelurile și mesajele, dar nu și alarmele, temporizatoarele sau mementourile. Va clipi violet când îi ceri să facă ceva. Puteți cere Alexa să dezactiveze Nu deranjați sau să o faceți manual în aplicația Alexa. Dacă devine violet în timp ce configurați dispozitivul, nu se poate conecta la Wi-Fi în timpul configurării (spre deosebire de încercând a conecta, care este reprezentat de portocaliu).

Citeste si  Contact DIGI / RCS RDS – Deranjamente si servicii cu clientii

Alexa clipește alb

O lumină albă care se mișcă în sus sau în jos (sau în jur) indică că reglați volumul fie pe dispozitiv, fie în aplicație. O lumină albă care se rotește înseamnă că Alexa Guard este pornită și setată în modul Away. Puteți să accesați aplicația și să o schimbați în Modul Acasă sau să spuneți „Alexa, sunt acasă”.

Cum să oprești Alexa să clipească (la fel de mult)

Dacă clipirea constantă vă deranjează (ceea ce este destul de probabil dacă utilizați dispozitivul ca ceas cu alarmă inteligent lângă patul dvs.), puteți dezactiva toate notificările, cu excepția celor esențiale:

  • Accesați aplicația Alexa.
  • Atingeți Mai multe > Setări > Setări dispozitiv > [your speaker name] > Comunicații
  • Dezactivați Comunicațiile.

Acest lucru va opri doar inelele galbene și verzi să clipească – care sunt, de asemenea, cel mai probabil să clipească. Dar va dezactiva, de asemenea, Drop In și Anunțuri (unde puteți vorbi cu un Echo din casa dvs. și fiecare alt va transmite mesajul) și va clipi în continuare dacă există o problemă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button