AppleDivertisment

Dezvăluirea extraterestră înfiorătoare a Invaziei a meritat așteptarea

A durat jumătate de sezon, dar în sfârșit suntem aici: extratereștrii s-au arătat în Invasion. Seria Apple TV Plus a început lent când a debutat în octombrie. Primele episoade au fost drame tensionate cu personaje, concentrându-se pe câteva personaje răspândite pe tot globul, fiecare dintre ele având de-a face cu unele probleme personale, pe lângă atacul titular asupra planetei. Toate acestea erau bine și bune, dar elementele SF erau atât de puține încât puteai să clipești și să le ratezi. Nimeni nici măcar nu a spus cuvântul „extraterestru” până la episodul cinci.

Dar acum că suntem la jumătatea sezonului, asta s-a schimbat. Cel mai recent episod arată în sfârșit invadatorii înfricoșători din afara lumii și i-a oferit emisiunii scopul de care are nevoie – împreună cu unele sperieturi. Dacă nu ați vizionat încă emisiunea, Invasion este probabil cel mai bine descrisă ca This is Us amestecat cu War of the Worlds. Este nevoie de o idee mare – extratereștrii invadează aparent fiecare parte a lumii – dar o explorează printr-o serie de povești mici, intime.

Există o mamă care află despre un soț infidel, un soldat american pe cont propriu în Afganistan și un autobuz plin de adolescenți englezi care se prăbușește în mijlocul nimicului, printre altele. Fiecare dintre aceste personaje nu are de-a face doar cu propria lor rahat, ci și cu etapele incipiente ale invaziei. Nimeni nici măcar nu știe ce se întâmplă. În mijlocul întreruperilor de curent, al obiectelor misterioase care se prăbușesc din spațiu și al sângerărilor nazale sincronizate ocazionale, există o mulțime de vina greșită pe „rușii” sau pe teroriștii nespecificați.

Citeste si  Stranger Things 4 va avea o dată de lansare în vara 2022

Telespectatorii, desigur, au știut de-a lungul timpului că este vorba despre extratereștri. Este chiar acolo în titlul emisiunii. Dar indicii pentru personajele reale care au trăit prin invazie au fost rare, sporadice și confuze. Acum lucrurile devin mai clare. În episodul cinci, ne-am simțit cât de ciudați ar putea fi acești invadatori atunci când un medic pe nume Aneesha (interpretat de Golshifteh Farahani, a cărui performanță tulburată rămâne un punct culminant al serialului) observă o mică pată înțepătoare în timp ce cusă un pacient.

Are un aspect groaznic și periculos. Pare și viu. Se pare că a fost doar un gust. În episodul șase, după un scurt ocol care a început ca o vânătoare de hrană și s-a terminat ca o rezidență de scurtă durată la un spital de campanie, Aneesha se întoarce la casa în care a stat familia ei, doar pentru a găsi că este goală și s-a îmbarcat- sus ca ceva dintr-un film cu zombi. Cu excepția faptului că nu este gol; ceva pândește în jur. Îl vezi și auzi în scurte fulgerări terifiante. Toată casa va începe să tremure pe neașteptate. Picioare uriașe, asemănătoare unui păianjen, se zboară în fundal. La un moment dat, puteți vedea creatura plină, dar ca o mică reflexie într-o oglindă.

Ca orice altceva în Invasion, dezvoltarea este lentă și metodică. Dar funcționează: este aproape ca un film de groază, unul care își ia timp înainte de a arăta monstrul în toată gloria sa terifiantă. Și dezvăluirea de aici este minunată, în timp ce urmăriți o secvență întortocheată în care creatura terorizează familia în timp ce încearcă să scape. A vedea extratereștrul nu îi înlătură deloc misterul sau amenințarea. De fapt, ridică doar mai multe întrebări despre cum au reușit aceste bloburi negre subțiri să coordoneze un atac la nivel de planetă și ce anume își doresc.

Citeste si  Campania cooperativă a lui Halo Infinite nu va avea loc până în mai 2022 cel mai devreme

Ceea ce spun este că dezvăluirea cu ardere lentă a meritat. Nu numai că extratereștrii sunt neaștepți și înfricoșători, dar și sosirea lor face ca arcul aproape fiecărui personaj să fie mai interesant. Înainte, oricât de captivante erau multe dintre poveștile personale, se simțea foarte mult ca o grămadă de oameni care se zvârleau în timpul sfârșitului lumii. Acum există un scop. Acest lucru este valabil mai ales în cazul lui Mitsuki Yamato (Shioli Kutsuna), un tehnician spațial japonez obsedat, care pare să fie singurul care este aproape de a afla ce se întâmplă cu invadatorii.

Totuși, mai mult decât doar mutarea complotului, insectele din spațiu au introdus o amenințare tangibilă. Nu se mai întâmplă doar niște lucruri ciudate, ci o grămadă de păianjeni ucigași care se strecoară prin fiecare oraș de pe planetă din motive necunoscute. Mă bucur că am ținut să văd extratereștrii. Dar introduc o nouă problemă pentru Invasion, deoarece acum spectacolul trebuie să o facă din nou.

Primele cinci episoade au fost o dezvoltare lentă care a dat roade în cele din urmă, dar suntem puțin peste jumătatea poveștii în acest moment, așa că mai sunt multe de făcut. Dezvăluirea a funcționat, dar următorul test va fi să vedem dacă spectacolul poate conecta toate poveștile sale în ceva satisfăcător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button