Cum sa

Ghid și sfaturi pentru curățarea căștilor

Căștile au fost alegerea de ascultare a multora de secole, iar vânzările de căști wireless au luat amploare când Apple a scos mufa pentru căști de la iPhone 7 și a lansat AirPods. De atunci, se pare că toate mărcile aflate sub soare, și chiar unele reînviate din adâncuri, au lansat căști adevărate wireless. Unele sunt mici și ieftine. Unele sunt mari și scumpe. Unele au modele unice care se potrivesc cu majoritatea din plastic dur. Unele au vârfuri de cauciuc înlocuibile de utilizator care se potrivesc cu urechi de dimensiuni diferite. Dar un lucru care unește toate căștile este că, în cele din urmă, devin dezgustător de groaznice, cu o acumulare de ceară și resturi care pot împiedica calitatea sunetului și pot reduce volumul total. Ca urmare, ar trebui să vă faceți timp pentru a le curăța din când în când.

Aici trecem peste câteva dintre diferitele moduri în care vă puteți curăța căștile – incluzând căștile din plastic dur și căștile moi cu vârf din cauciuc – folosind instrumente și metode de bază pe care oricine se poate simți confortabil. Scopul nostru este să vă facem căștile frumoase și curate, cu un risc minim de deteriorare.

Diferite tipuri de căști pentru căști pot necesita abordări și instrumente ușor diferite.

Un mic cuvânt de precauție

Este important să rețineți că majoritatea producătorilor recomandă curățarea căștilor cu doar o cârpă curată din microfibră sau un tampon de bumbac uscat. Instrucțiunile de la producători importanți, cum ar fi Samsung și Apple, vă sfătuiesc să vă abțineți de la utilizarea alcoolului de frecare sau a altor lichide. O simplă ștergere cu alcool poate fi bună pentru anumite suprafețe dacă este ținută departe de grile pentru difuzoare, orificii pentru microfon sau porturi de încărcare – dar prezintă unele pericole. Dacă încercați să utilizați procese umede sau produse de curățare, faceți acest lucru pe propriul risc. Și poate părea evident, dar trebuie subliniat: nu scufundă căștile sau carcasele de încărcare în orice tip de lichid pentru a le curăța.

Începând cu elementele de bază

1637637778 483 Ghid si sfaturi pentru curatarea castilor

Uneltele simple fac treaba. În imagine: o suflantă cu bec, perie, scobitoare, chit, cârpă din microfibră, tampon de bumbac și spudger.

O abordare „mai puțin este mai mult” este întotdeauna calea de urmat atunci când curățați electronicele. Deci, să începem prin a trece peste cele mai simple și mai puțin riscante modalități de curățare a depunerilor de pe majoritatea căștilor. Începeți cu cele mai elementare instrumente de curățare și continuați până când căștile sunt curățate corespunzător. Nu e nevoie să devii invaziv cu o scobitoare dacă o pufă de aer are grijă, nu? Începe întotdeauna cu mic înainte de a sari la extreme și folosește doar ceea ce necesită jobul.

Multe dintre instrumentele menționate aici sunt articole uzuale de uz casnic. Puteți cumpăra truse de curățare pentru căști care au o mulțime de instrumente similare, dar este posibil să aveți deja ceea ce aveți nevoie.

Aer forțat

În timp ce suflarea aerului din gură în căști auriculare ar putea îndepărta praful sau ceară fulgioasă, cel mai probabil va fi inadecvată și ați putea depune din greșeală mici bucăți de salivă pe ceva care vă intră în urechi – nu tocmai sanitar. Încercați următoarele instrumente:

Pentru căștile din plastic dur, îndreptați grilajele murdare ale difuzoarelor departe de dvs. și spre podea. Încercați să îndreptați suflanta în sus și în grilajele difuzoarelor căștilor, departe de față. Vrei să împiedici orice resturi să zboare către ochi (nu strica să porți ochelari sau ochelari de protecție de bază – nimeni nu te va judeca) și vrei și gravitația de partea ta.

Pentru căștile cu vârfuri detașabile din cauciuc moale, scoateți-le cu grijă și țineți vârful spre podea. Suflați aer în și prin deschiderea din vârful căștii, îndreptată în jos și departe de dvs. Apoi întoarceți-le și suflați aer prin cealaltă parte înainte de a trece la căștile în sine și de a elimina orice resturi care au ajuns la grătarele difuzoarelor. Odată ce vârfurile de cauciuc sunt îndepărtate, acestea devin singura parte a căștilor pe care o puteți curăța în siguranță cu lichide. Dacă alegeți să curățați vârfurile detașate cu apă, lăsați-le să se usuce peste noapte pentru a vă asigura că nu mai rămâne umezeală înainte de a le pune înapoi pe căști.

Dacă acest proces de bază este suficient pentru a elimina resturile și a lăsa căștile să arate suficient de curate, luați o cârpă din microfibră curată și uscată pe toate suprafețele și lustruiți orice murdărie rămasă. Dacă acumularea este întărită și nu se mișcă, atunci păstrați aerul conservat sau suflantul în apropiere, în timp ce devenim mai invazivi pentru a încerca să spargem mizeria.

Nu uita de carcasa de încărcare: Aerul forțat și o cârpă din microfibră vor fi adesea suficiente pentru a curăța orice murdărie care este transferată de la căștile wireless în carcasa de încărcare.

Scobitori, tampoane de vată și mai multe instrumente de răzuit și periaj

O pufă de aer este rareori suficientă pentru acumularea blocată, mai ales dacă ai urechile excesiv de cerate (sunt aici pentru tine; și doamne, îmi este milă). Următoarea etapă este să folosiți un instrument mic pentru a sparge ceara sau acumularea de resturi fără a risca deteriorarea. Sunteți pe cale să luați o piesă sau o sondă la o piesă electronică, așa că aveți grijă și prudență. Luați în considerare următoarele instrumente:

  • Tampon de bumbac
  • Scobitoare de bază din lemn sau plastic
  • Instrument spudger din plastic (asemănător cu cele pe care iFixit le include cu multe kituri de reparații DIY)
  • Frigarui de lemn (utilizata de obicei pentru mancare / gatit)
  • Periuță uscată (periuțele de dinți sunt bune, dar nu riscați să le folosiți pentru îngrijirea dentară după aceasta)
  • Curățător de țevi (de tipul artelor și meșteșugurilor)

Rețineți că alegem aici unelte moi (bumbac, perii) sau ferme, dar nu prea dure (lemn, plastic), deoarece metalul poate cauza zgârieturi sau deteriorarea grătarelor difuzoarelor sau a carcasei de plastic a căștilor. Ca de obicei, vrem să începem cu cel mai puțin invaziv și să ne urcăm dacă este nevoie.

Pentru căștile din plastic dur, începeți cu tamponul de bumbac și încercați să spargeți și să ștergeți resturile sau ceara din grătarele difuzoarelor. Înclinați-le în jos pentru a lăsa gravitația să vă ajute cauza. Dacă tamponul nu este suficient de puternic, treceți la o scobitoare, spudger sau frigărui de lemn și spargeți cu grijă acumularea încorporată la colțurile și marginile cavității difuzorului.

Pentru vârfurile din cauciuc moale, scobitoarea poate fi unul dintre cele mai bune instrumente – poate intra prin orificiul vârfului unui căști detașat și poate răzui peretele interior. Asigurați-vă că curățați difuzorul expus cu un tampon de bumbac, o perie sau o scobitoare dacă s-a depus ceară pe el. Dacă căștile dvs. au o aripioară sau un pieptene cauciucat pentru a ajuta la fixarea lor în ureche, acestea ar putea fi cel mai bine curățate cu periuța de dinți. Un curățător de țevi poate fi de mare ajutor și pentru aceste bucăți de cauciuc moale, dar datorită miezului său de tijă de metal, nu ar trebui folosit pentru multe altele.

Odată ce ați spart acumularea încăpățânată, suflați mai mult aer dintr-o cutie sau o suflantă și vedeți dacă aceasta îndepărtează în cele din urmă resturile. Luați o cârpă de lustruit pe toate suprafețele și, sperăm, că acum aveți niște căști auriculare suficient de curate.

Sfat bonus: Păstrați la îndemână un prosop de hârtie sau un burete umezit cu apă și puteți șterge cu grijă toate lucrurile brute pe măsură ce se adună pe scobitoare, minimizând în același timp mizeria. Fiți pregătit să vă curățați spațiul de lucru după ce ați terminat totul, deoarece s-ar putea să fiți surprins cât de multe resturi ies atunci când faceți o curățare profundă a căștilor de mult timp neglijate.

Instrumentele finale pentru o curățare greu accesibilă

Dacă ați spart o parte din murdărie, dar să o îndepărtați cu aer forțat sau cu o perie se dovedește dificil, mai sunt câteva instrumente de încercat. Următoarele pot fi utilizate în tandem cu toate instrumentele menționate anterior:

  • Bandă de mascare sau bandă de pictor
  • Chit de montaj sau gel de curățare
  • Aspirați cu un accesoriu mic de duză

Folosind bandă sau chit pentru a ajuta la scoaterea resturilor din crăpăturile mai adânci poate fi, sperăm, tot ceea ce aveți nevoie pentru a curăța complet toate colțurile și colțurile căștilor dvs. Adezivul benzii de mascare sau de pictor este suficient de lipicios pentru a culege murdăria, dar suficient de ușor pentru a nu lăsa reziduuri pe suprafață, așa cum ar putea face benzile mai puternice.

Dacă murdăria este într-adevăr adâncă în vârful căștii și este greu de atins, este posibil ca banda să nu ajungă la ea. Acolo poate intra chitul (tipul folosit în arte și meșteșuguri pentru montarea în siguranță a lucrurilor pe perete) sau un gel de curățare. Încălzește chitul frământând o cantitate mică din el în mâini și rulează-l peste zona afectată.

În acest moment, combinația tuturor acestor instrumente ar trebui să curețe majoritatea murdăriei din căști. Unii muguri deosebit de murdari ar putea necesita utilizarea repetată și alternativă dintr-o combinație de aer, racletă și chit. Cheia este să lucrezi la asta, încetul cu încetul, până când căștile sunt curate.

Cu cât vă curățați mai des căștile, cu atât este mai puțină murdărie și acumulare și cu atât aveți nevoie de mai puține unelte și unsoare pentru cot. Dacă preveniți ca căștile să se murdărească prea mult, vă asigurați că vor dura mai mult și, sperăm, că vor fi mai puțin predispuse la o calitate redusă a sunetului sau la rupere.

Ca de multe ori, puțină îngrijire preventivă vă poate ajuta să vă scutiți de reparații costisitoare sau înlocuiri pe drum. Așa că asigurați-vă că depozitați căștile wireless în carcasa lor de încărcare atunci când nu sunt utilizate, ferindu-le de acumulări ulterioare, cum ar fi scame de buzunar, și nu uitați să le verificați și să curățați ocazional.

Citeste si  Cum să vă recuperați când contul dvs. de Facebook este spart

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button