Jocuri

GIGABYTE atacat cu ransomware, hackerii au strâns 112 GB de date confidențiale

Gigantul din industrie GIGABYTE este unul dintre cei mai importanți furnizori de plăci de bază din lume, specializat în toate lucrurile hardware, în special plăcile grafice pentru PC. Compania are o reputație lăudabilă pentru a furniza plăci de bază Intel și AMD pe o bază de încredere, cu etichete de preț pe care masele și le pot permite.

Acestea fiind spuse, nenorocirea și-a luat amploare și se pare că magnatul taiwanez a fost lovit de un atac ransomware de către un grup de hackeri numit RansomEXX. Dezvăluind scenariul, United Daily News a raportat că partea criminală a pus mâna pe 112 GB de date confidențiale, inclusiv pe cele care aparțin unor producători de seamă precum Intel și AMD. Datele se aflau sub protecția GIGABYTE prin NDA-uri de reglementare, insuflând astfel o noțiune de confidențialitate între părțile în cauză.

Următorul e-mail a fost dezvăluit de TechPowerUp. Din ceea ce facem despre mesajul descris prin ransomware, echipa RansomEXX înseamnă afaceri serioase. Rapoartele care vin în stânga și în dreapta par să confirme că GIGABYTE a fost afectat inițial și chiar a trebuit să-și oprească sistemele. Acest lucru a dus la întreruperi în serverele unor site-uri web, creând în cele din urmă confuzie în rândul ecosistemului.

Amenințarea la adresa GIGABYTE

E-mailul spune: „Toate datele dumneavoastră au fost CRIPTATE cu cei mai fiabili algoritmi. Vă rugăm să nu încercați să MODIFICAți sau să REDENUMIȚI niciunul dintre fișierele criptate; aceste acțiuni vor duce la deteriorarea gravă a sistemului de fișiere.”

Din fericire, atacul cibernetic a fost tratat, iar situația a fost rezolvată în prezent. Compania a făcut echipă cu experți tehnici de înaltă specializare pentru a izola sectoarele influențate de restul rețelei și a restabili normalitatea. Mai mult, atacul cibernetic nu a afectat în primul rând producția companiei, ci doar un număr redus de procese interne.

Citeste si  Grand Theft Auto V va avea 60 FPS și 4K Res pe PlayStation 5

Cu toate acestea, amenințarea continuă în ceea ce privește faptul că RansomEXX ar putea elibera orice secret comercial cuprins în datele sensibile. Deocamdată, nu există nicio informație despre negocierile purtate cu grupul de hackeri responsabil, dar GIGABYTE a contactat forțele de ordine. În plus, suma răscumpărării nu a fost făcută publică, dar este o practică obișnuită să ceri o sumă absurdă de fonduri în cazuri ca acestea.

Ce părere aveți despre acest atac cibernetic? Spune-ne gândurile tale în secțiunea de comentarii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button