Tech

Guvernul SUA confiscă 56 de milioane de dolari în criptomonede de la „promotorul numărul unu” al BitConnect

Guvernul SUA a confiscat criptomonede în valoare de 56 de milioane de dolari de la un participant admis la escrocheria BitConnect și intenționează să vândă monedele și să folosească încasările pentru a rambursa victimele. Departamentul de Justiție spune că este cea mai mare recuperare de criptomonede până în prezent – ​​și că a fost renunțată de bunăvoie de rezidentul din Los Angeles, Glenn Arcaro, care s-a autointitulat „promotorul numărul unu” al BitConnect.

Potrivit Securities and Exchange Commission (SEC), BitConnect a convins oamenii să investească un total de 2 miliarde de dolari spunându-le că are un bot capabil să genereze rate incredibil de mari de rentabilitate din tranzacționarea cripto. Cu alte cuvinte, BitConnect s-a vândut ca o modalitate prin care oamenii să investească cu ușurință în criptomonede și să câștige mulți bani făcând acest lucru, într-un moment în care oamenii auzeau multe despre criptomonede, dar nu știau prea multe despre ea (în jurul anului 2016 prin 2018).

În realitate, DOJ spune că totul a fost o înșelătorie – BitConnect a folosit bani de la noi investitori pentru a-i plăti pe cei vechi (cunoscut și sub numele de schemă Ponzi), iar susținătorii săi au construit scheme piramidale în care ar obține o reducere pentru a-i convinge pe alții să investească promițând. ei aceeași afacere. În septembrie, Arcaro a pledat vinovat că a participat la ambele părți ale înșelătoriei în timp ce ar fi postat videoclipuri online pentru a-și bate joc de cei care se îndoiesc de BitConnect. El a spus că a câștigat ceea ce a fost evaluat atunci la 24 de milioane de dolari prin participarea sa.

Citeste si  Nikola i s-a permis să continue cu un proces de brevet de 2 miliarde de dolari împotriva Tesla

Unii s-ar putea să-și amintească BitConnect dintr-o prezentare cu meme puternic susținută de unul dintre investitorii săi, care a strigat în mod repetat „BitConneeeeeect” și a spus că soția lui l-a acuzat că s-a îndrăgostit de o înșelătorie. În timp ce BitConnect a tranzacționat în mare parte cu Bitcoin (victimele ar cumpăra propriile jetoane BCC ale BitConnect folosind Bitcoin și ar putea converti BCC înapoi în Bitcoin printr-un proces complicat), guvernul intenționează să ramburseze victimele în USD.

Comunicatul de presă al DOJ spune că forța de aplicare a legii a Serviciului Poștal din SUA va ajuta la convertirea criptomonedei în monedă fiat. Guvernul a creat un site web pentru victimele care caută despăgubiri după condamnarea instanței pe Arcaro în ianuarie 2022.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button