TechKickstarter

Kickstarter își pierde aproape 40% din forța de muncă după disponibilizări și cumpărări

Platforma de crowdfunding Kickstarter este cea mai recentă companie care a recurs la disponibilizări în timpul recesiunii economice cauzate de pandemia de coronavirus. Compania a depus o notificare de reglementare la New York săptămâna trecută, dezvăluind că a concediat 25 de angajați, sau aproximativ 18% din forța de muncă.

Dar Kickstarter spune UpgradeIT că reducerea forței de muncă este de peste două ori, deoarece 30 de angajați au decis să accepte achiziții voluntare, așa cum sa negociat între conducerea companiei și sindicatul angajaților Kickstarter.

„Depunerea este corectă, totuși, nu reflectă un angajat internațional care a fost afectat și nici nu ia în considerare reducerea suplimentară a personalului prin achizițiile voluntare oferite personalului. În total, vom vedea o reducere de 39 la sută a personalului”, a declarat un purtător de cuvânt Kickstarter pentru UpgradeIT. „Majoritatea celor care pleacă au ales pachete de separare voluntară, iar toți cei afectați rămân până în această săptămână prin tranziție.”

Disponibilizările au fost raportate pentru prima dată miercuri de Business Insider. UpgradeIT a raportat luna trecută că CEO-ul Kickstarter, Aziz Hasan, a informat personalul că disponibilizările sunt iminente într-o notă internă. La acea vreme, Hasan a menționat o scădere de 35% a noilor proiecte pe platformă, fără „nici un semn clar de revenire”. „Kickstarter a avertizat angajații cu privire la disponibilizări luna trecută, invocând efectele economice ale pandemiei” Kickstarter, care este o corporație de folos public, este una dintre puținele companii de tehnologie care s-au sindicalizat.

Angajații au făcut acest lucru în februarie a acestui an sub numele Kickstarter United, după o serie de negocieri deosebit de lungi cu conducerea care a început în 2019, în aceeași zi în care fostul CEO și co-fondator Perry Chen a demisionat și ia dat frâiele lui Hasan.

Citeste si  Samsung vă permite acum să vă proiectați propriul Galaxy Z Flip 3

Sindicatul Kickstarter, care este reprezentat de Office and Professional Employees International Union (OPEIU), a fost implicat în negocieri cu conducerea cu privire la disponibilizări, dar nu este clar ce departamente au afectat în principal disponibilizările. O înțelegere a fost încheiată pentru prima dată la începutul lunii mai, care a implicat Kickstarter să ofere achiziții voluntare membrilor de sindicat și posibilitatea de a renunța la acoperirea asigurării de sănătate și de a primi în schimb o plată parțială.

Ca parte a acordului, Kickstarter le-a oferit în cele din urmă angajaților care pleacă un pachet de indemnizație care include patru luni de plată, patru luni de acoperire a asistenței medicale pentru angajații care câștigă mai mult de 110.001 USD pe an și șase luni pentru cei care câștigă mai puțin, anularea oricăror acorduri de neconcurență. în vigoare și o șansă de a se alătura companiei dacă locul de muncă se redeschide în decurs de un an.

În februarie 2020, sindicatul era alcătuit din 85 de ingineri, directori, analiști, designeri, coordonatori și specialiști în asistența clienților, iar grupul reprezenta aproximativ 60% din cei 140 de angajați ai companiei înainte de disponibilizări.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button