MobileStiintaTech

Kuiper, compania de sateliti de bandă largă a celor de la Amazon, face echipă cu Verizon pentru a extinde acoperirea 5G

Ambițioasa afacere prin satelit a Amazon, numită Kuiper, face echipă cu Verizon pentru a extinde în continuare acoperirea 4G/LTE și 5G în zone îndepărtate ale globului. Prin noul parteneriat, viitorii sateliți ai Kuiper ar putea oferi conectivitate la viitoarele turnuri de celule Verizon, care nu necesită o infrastructură atât de costisitoare pentru a fi construite. Kuiper este inițiativa de 10 miliarde de dolari a Amazon de a lansa o constelație de 3.236 de sateliți pe orbita joasă a Pământului pentru a oferi acoperire de internet în bandă largă pentru Pământul de dedesubt.

Cu sateliții care zboară la altitudini cuprinse între 366 mile și 391 mile înălțime (sau 590 de kilometri și 630 de kilometri în sus), planul este de a oferi conectivitate în zonele îndepărtate și rurale, unde este dificil să se ofere acoperire la internet prin fibră tradițională. În timpul testării prototipului, Kuiper susține că sistemul său poate produce viteze de până la 400 Mbps. „Nici o singură companie nu va închide decalajul digital singură.”

Amazon este în parteneriat cu Verizon pentru a utiliza Kuiper pentru backhaul celular bazat pe satelit, permițând (teoretic) Verizon să extindă accesul la rețelele sale 4G și 5G în mai multe locații rurale și îndepărtate, fără a fi nevoie să instaleze cabluri pentru metode de conectivitate mai tradiționale. În schimb, Verizon ar putea să construiască turnuri 4G și 5G în zone rurale și greu accesibile fără să sape șanțuri pentru a pune cabluri de fibră – ceva care este atât dificil, cât și uneori prohibitiv.

Prin eliminarea necesității de a instala fibră și cablu în aceste zone îndepărtate, afacerea ar putea extinde aria Verizon în zonele care suferă de conectivitate celulară scăzută. „Există miliarde de oameni fără acces de încredere la bandă largă și nicio companie nu va închide decalajul digital singură”, a declarat Andy Jassy, ​​CEO-ul Amazon, într-un comunicat. „Verizon este lider în tehnologia și infrastructura fără fir și suntem mândri că lucrăm împreună pentru a explora oferirea de bandă largă rapidă și fiabilă clienților și comunităților care au cel mai mult nevoie de el.” Kuiper a refuzat să spună cât plătește Verizon pentru acest serviciu.

Citeste si  Android 101: cum să eliberezi spațiu pe telefonul tau

O astfel de realitate este încă destul de departe, totuși. Kuiper de la Amazon nu a lansat încă niciun satelit. Ca parte a licenței de lansare cu Comisia Federală de Comunicații, Kuiper trebuie să lanseze cel puțin jumătate din toți sateliții săi, sau 1.618 nave spațiale, până în 2026. În aprilie, Kuiper a anunțat că a achiziționat nouă lansări ale rachetei Atlas V a United Launch Alliance. pentru a trimite primul său lot de sateliți pe orbită.

Kuiper este un concurent propus pentru proiectul Starlink al SpaceX, care își propune să ofere același tip de acoperire, cu excepția a aproximativ 12.000 de sateliți. Până acum, SpaceX a lansat peste 1.700 de sateliți Starlink pe orbită în jurul Pământului și chiar a permis utilizatorilor să testeze conectivitatea individuală printr-un program beta. CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a spus că Starlink va renunța treptat la beta în octombrie, dar nu a existat o actualizare oficială în acest sens. Atât Starlink, cât și Kuiper se bazează pe clienții individuali care cumpără antene antene personale, pentru a obține conectivitate de la sateliții care orbitează deasupra lor.

Anul trecut, Kuiper a dezvăluit designul antenei sale de 12 inci, care este aproximativ jumătate din dimensiunea antenei Starlink (deși SpaceX a solicitat recent o nouă licență de la FCC pentru o antenă mai mică de generația următoare). Starlink și Kuiper nu sunt singurele companii care speră să ofere acces la internet în bandă largă cu sateliți care zboară jos. O altă companie OneWeb a lansat deja 358 de sateliți dintr-o constelație propusă de 648 de sateliți. Între timp, o altă companie mai mică, Telesat, intenționează să lanseze o constelație de aproape 300 de sateliți.

Citeste si  Un nou instrument DuckDuckGo ar trebui să împiedice aplicațiile să urmărească utilizatorii Android

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button