FacebookTech

Meta CTO crede că o moderare proastă a metaverselor ar putea reprezenta o „amenințare existențială”

Andrew Bosworth, CTO Meta (fostul Facebook), a avertizat angajații că crearea de experiențe sigure de realitate virtuală a fost o parte vitală a planului său de afaceri – dar, de asemenea, potențial imposibilă la scară largă. Într-o notă internă văzută de Financial Times, Bosworth a spus că dorește ca lumile meta virtuale să aibă „niveluri de siguranță aproape Disney”, deși spațiile de la dezvoltatori terți ar putea avea standarde mai laxe decât conținutul direct Meta-built.

Hărțuirea sau alt comportament toxic ar putea reprezenta o „amenințare existențială” pentru planurile companiei pentru un viitor internet întruchipat dacă ar dezactiva VR-ul pe consumatorii mainstream. În același timp, Bosworth a spus că supravegherea comportamentului utilizatorilor „la orice scară semnificativă este practic imposibilă”.

Reporterul FT Hannah Murphy a postat ulterior pe Twitter că Bosworth a citat Teorema imposibilității lui Masnick: o maximă, inventată de fondatorul Techdirt, Mike Masnick, care spune că „moderarea conținutului la scară este imposibil de făcut bine”. (Scrierile lui Masnick notează că acesta nu este un argument împotriva forței pentru o mai bună moderare, dar sistemele mari „vor sfârși întotdeauna prin a frustra segmente foarte mari ale populației”.)

Se pare că Bosworth sugerează că Meta ar putea modera spații precum platforma sa Horizon Worlds VR folosind o versiune mai strictă a regulilor existente ale comunității, spunând că VR sau moderarea metaversului ar putea avea „o părtinire mai puternică către aplicarea de-a lungul unui fel de spectru de avertizare, suspendări succesiv mai lungi și în cele din urmă, expulzarea din spațiile cu mai mulți utilizatori.”

Deși nota completă nu este disponibilă public, Bosworth a postat o intrare pe blog care face aluzie la aceasta mai târziu în cursul zilei. Postarea, intitulată „Păstrarea oamenilor în siguranță în VR și nu numai”, face referire la câteva dintre instrumentele de moderare VR existente ale Meta. Aceasta include permiterea oamenilor să blocheze alți utilizatori în VR, precum și un sistem extins de supraveghere Horizon pentru monitorizarea și raportarea comportamentului rău. Meta a promis, de asemenea, 50 de milioane de dolari pentru cercetarea problemelor practice și etice în jurul planurilor sale metavers.

Citeste si  Astra ajunge pe orbită pentru prima dată cu lansarea LV0007

După cum notează FT, platformele mai vechi ale Meta, cum ar fi Facebook și Instagram, au fost criticate pentru eșecuri grave de moderare, inclusiv răspunsuri lente și inadecvate la conținutul care promova ura și incita la violență. Rebranding-ul recent al companiei oferă un potențial nou început, dar după cum notează nota, VR și lumile virtuale se vor confrunta probabil cu un set complet nou de probleme pe lângă problemele existente.

„Adesea avem conversații sincere în interior și în exterior despre provocările cu care ne confruntăm, compromisurile implicate și rezultatele potențiale ale muncii noastre”, a scris Bosworth în postarea pe blog. „Sunt probleme societale și tehnice grele în joc și ne confruntăm cu ele zilnic.”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button