Microsoft

Microsoft anulează schimbarea controversată a .NET după protestul comunității open source

Microsoft anulează decizia de a elimina o caracteristică cheie din viitoarea sa versiune .NET 6, după o strigare publică din partea comunității open source. Microsoft a supărat comunitatea open source .NET la începutul acestei săptămâni, eliminând o parte cheie din Hot Reload în următoarea versiune a .NET 6, o caracteristică care permite dezvoltatorilor să modifice codul sursă în timp ce o aplicație rulează și să vadă imediat rezultatele. Este o caracteristică pe care mulți o așteptau cu nerăbdare să o utilizeze în Visual Studio Code și pe mai multe platforme, până când Microsoft a luat o decizie controversată în ultimul moment de a o bloca la Visual Studio 2022, care este un produs plătit în cea mai mare parte, limitat la Windows.

Surse de la Microsoft, vorbind sub rezerva anonimatului, au declarat pentru UpgradeIT că schimbarea de ultimă oră a fost făcută de Julia Liuson, șefa diviziei de dezvoltatori a Microsoft, și a fost o mișcare axată pe afaceri. „Microsoft admite că a făcut o greșeală” Microsoft a inversat acum schimbarea în urma unei reacții adverse și a furiei în interiorul companiei din partea multor angajați ai Microsoft. „Am făcut o greșeală în executarea deciziei noastre și am luat mai mult decât ne-am așteptat pentru a răspunde înapoi comunității”, explică Scott Hunter, directorul managementului programului pentru .NET. Microsoft a aprobat acum cererea de extragere a comunității de a reactiva această caracteristică și va fi disponibilă în versiunea finală a SDK-ului .NET 6.

Am cerut Microsoft să comenteze faptul că un director a ordonat schimbarea, dar compania nu a vrut să discute despre decizia controversată. „Am luat măsuri pentru a rezolva problema cu care au experimentat-o ​​unii dintre membrii comunității noastre OSS”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft într-o declarație pentru UpgradeIT. „Capacitatea de reîncărcare la cald va fi în versiunea generală de disponibilitate a SDK-ului .NET 6 disponibil pe 8 noiembrie.” Totuși, postarea de pe blogul Microsoft nu abordează această decizie controversată. În schimb, sugerează că a fost pur și simplu o greșeală să eliminați codul în loc să îl dezactivați pur și simplu, și nu o decizie de afaceri. „În efortul nostru de a stabili domeniul, am ajuns, din neatenție, să ștergem codul sursă în loc să nu invocăm acea cale de cod”, spune Hunter.

Citeste si  Microsoft sărbătorește 20 de ani de Xbox în stil secret

În timp ce inversarea va fi una binevenită pentru comunitatea .NET, explicația și circumstanțele din jurul acestui incident nu vor fi ușor pentru cei care apreciază transparența în jurul unor astfel de decizii. „Așa cum este adevărat în cazul multor companii, învățăm să echilibrăm nevoile comunității OSS și să fim un sponsor corporativ pentru .NET”, spune Hunter. „Uneori nu înțelegem bine. Când nu o facem, tot ce putem face este să învățăm din greșelile noastre și să mergem mai bine înainte.”

Acest episod plin de evenimente a venit după săptămâni de neliniște în comunitatea .NET din cauza implicării Microsoft în Fundația .NET. Fundația a fost creată în 2014, când Microsoft a creat .NET open source și ar trebui să fie o organizație independentă care există pentru a îmbunătăți dezvoltarea și colaborarea de software open source pentru .NET. Un membru demisionar a consiliului de administrație a pus la îndoială rolul Fundației .NET, întrebând dacă „este aici pentru a impune voința Microsoft în ceea ce privește .NET open source sau sunteți aici pentru a ajuta la promovarea și promovarea unei comunități sănătoase?”

O controversă recentă a dus, de asemenea, ca directorul executiv al Fundației .NET, Claire Novotny, să demisioneze recent și alții să pună la îndoială independența Fundației .NET, având în vedere privilegiile speciale ale Microsoft. Microsoft a deteriorat cu siguranță o parte din munca open source pe care a construit-o timp de 10 ani cu această întorsătură, iar compania mai are încă mult de lucru pentru a îmbunătăți relațiile cu comunitatea .NET și problemele legate de influența acesteia asupra .NET. Fundația NET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button