MicrosoftTech

Microsoft blochează EdgeDeflector pentru a forța utilizatorii Windows 11 să foloseasca Edge

Microsoft a făcut deja mai dificilă schimbarea browserelor implicite în Windows 11, iar acum compania face un pas mai departe blocând aplicații precum EdgeDeflector. Aplicațiile terțe precum EdgeDeflector și chiar Firefox au oferit soluții Microsoft, forțând oamenii să folosească Edge în rezultatele căutării din meniul Start, chiar dacă browserul lor implicit nu este Edge.

Microsoft a forțat utilizatorii Windows 10 și Windows 11 să utilizeze Edge și motorul său de căutare Bing în rezultatele căutării din meniul Start, iar acum cu noul panou Widgeturi din Windows 11. Este o parte frustrantă a Windows care nu respectă alegerea implicită a browserului. . EdgeDeflector vă permite să ocoliți aceste restricții și să deschideți rezultatele căutării din meniul Start în browserul implicit ales.

Blocul EdgeDeflector a apărut pentru prima dată într-o versiune de previzualizare timpurie a Windows 11 săptămâna trecută. În timp ce blocul arăta inițial ca o eroare, Microsoft a confirmat acum că modificările vor ajunge pentru toți utilizatorii Windows 11 într-o actualizare de software care va sosi în săptămânile următoare. Microsoft a decis să împiedice dezvoltatorii de aplicații să invoce legături de protocol Microsoft-Edge, care sunt acum limitate la browserul Edge.

„Windows activează în mod deschis aplicații și servicii pe platforma sa, inclusiv diverse browsere web”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft într-o declarație pentru UpgradeIT. „În același timp, Windows oferă și anumite experiențe client end-to-end atât în ​​Windows 10, cât și în Windows 11, experiența de căutare din bara de activități este un astfel de exemplu de experiență end-to-end care nu este concepută pentru a fi redirecționată. . Când devenim conștienți de redirecționare necorespunzătoare, emitem o remediere.”

Citeste si  Facebook tocmai și-a dezvăluit noul nume: Meta

Această „remediere” face acum parte dintr-o viitoare actualizare iminentă a Windows 11, care a sosit pentru utilizatorii Beta și Release Preview vineri târziu, iar dezvoltatorul EdgeDeflector nu este mulțumit de modificările Microsoft. „Acestea nu mai sunt acțiunile unei companii atente care îi pasă de produsul său”, spune Daniel Aleksandersen, dezvoltatorul EdgeDeflector, într-o postare critică pe blog săptămâna trecută. „Microsoft nu este un administrator bun al sistemului de operare Windows. Ei acordă prioritate reclamelor, pachetelor de produse și abonamentelor la servicii față de productivitatea utilizatorilor lor.”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button