AutoTech

Nikola i s-a permis să continue cu un proces de brevet de 2 miliarde de dolari împotriva Tesla

Startup-ul de transport cu hidrogen Nikola i se permite să-și continue procesul de brevet de trei ani de 2 miliarde de dolari împotriva Tesla. Un judecător federal a abandonat procesul la începutul acestei luni, după ce cele două companii au încetat să răspundă la ordinele instanței.

Cazul împotriva Tesla va rămâne în continuare „închis din punct de vedere administrativ”, dar nu va fi respins, a declarat judecătorul James Donato într-un nou ordin marți. El i-a atribuit lui Nikola două noi termene limită din ianuarie: unul pentru a prezenta în instanță tehnologiile în cauză și altul pentru o audiere despre domeniul de aplicare al brevetelor pe care Nikola susține că au fost încălcate.

Donato a închis cazul pe 1 octombrie, după ce nici Nikola, nici Tesla nu au răspuns la ordinele din iulie și septembrie de a pregăti și programa aceste întâlniri. I-a dat lui Nikola un termen limită de 6 octombrie pentru a argumenta de ce ar trebui continuat cazul, lucru pe care startup-ul l-a îndeplinit – deși nu în mod total convingător, aparent.

„Motivele aparente ale lui Nikola pentru a nu răspunde la ordinele Curții nu sunt deosebit de convingătoare”, a spus judecătorul în ordinul de marți. „Cazul nu va fi respins în acest moment pentru eșecul urmăririi penale, dar acest lucru se poate schimba dacă Nikola nu înaintează acest caz spre rezolvare într-un mod eficient și în timp util”. Nikola a intentat pentru prima dată procesul în 2018.

Startup-ul susține că propriul semicamion al Tesla încalcă o serie de brevete de design ale lui Nikola. Nikola a spus în plângerea sa inițială că Tesla și-a furat design-urile ar fura startup-ului de 2 miliarde de dolari din cota de piață. Tesla a spus încă de la început că afirmațiile nu au „niciun merit”.

Citeste si  Samsung vă permite acum să vă proiectați propriul Galaxy Z Flip 3

Cu toate acestea, producătorul de automobile din Silicon Valley a pierdut o ofertă cu Oficiul american de brevete și mărci comerciale de a invalida unele dintre brevetele în cauză în aprilie 2020, ceea ce l-a determinat pe fondatorul și fostul director general al Nikolai, Trevor Milton, să scrie pe Twitter: „Procesul de două miliarde de dolari merge înainte. Vom apăra IP-ul companiei noastre, indiferent cine este.”

Dar Nikola a întâmpinat o mulțime de probleme în timpul de când a intentat procesul. După ce a devenit public – și tocmai când startup-ul era pe cale să asigure o investiție de la General Motors – Milton a fost acuzat că a mințit investitorii. În cele din urmă, a renunțat la conducerea companiei și, în acest an, a fost arestat și inculpat pentru mai multe acuzații de fraudă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button