TechYoutube

Noua politică de monetizare YouTube Kids ar putea anula fondurile pentru videoclipurile consumiste

YouTube face mai greu ca videoclipurile pentru copii pe care le consideră „de calitate scăzută” să se califice pentru generare de bani (prin Engadget). Platforma și-a subliniat politicile actualizate într-o postare pe blogul YouTube, menționând că canalele cu conținut „create pentru copii” vor trebui să respecte un set mai strict de reguli dacă doresc să rămână în Programul de parteneriat YouTube (YPP).

Politicile sale sunt menite să descurajeze creatorii de conținut pentru copii de a difuza videoclipuri pe care le descrie drept „foarte comerciale sau promoționale” sau dacă încurajează „comportamente sau atitudini negative”. Dacă un canal încalcă aceste reguli, YouTube îl poate suspenda de la YPP. Între timp, orice videoclipuri individuale care încalcă regulile vor pierde agenți de publicitate. „În cazul în care se constată că un canal se concentrează puternic pe conținut „destinat copiilor” de calitate scăzută, acesta poate fi suspendat din Programul de parteneriat YouTube”” Noile reguli YouTube ar putea afecta mai multe canale, inclusiv unul dintre cele mai mari canale pentru copii de pe YouTube: Ryan’s World. Ryan Kaji este un YouTuber în vârstă de 10 ani ale cărui videoclipuri strâng milioane de vizualizări.

În momentul de față, canalul său are în prezent 30,8 milioane de abonați. Popularitatea masivă a lui Kaji i-a adus o emisiune pe Amazon, împreună cu o lume virtuală pe Roblox. Un număr mare de videoclipuri ale lui Kaji se învârte în jurul jucăriilor de despachet, precum și în jurul jucăriilor pe care Kaji le-a ajutat să le creeze. Este cu siguranță ceea ce s-ar descrie drept „consumerist” – ceea ce YouTube spune că încearcă să reducă. YouTube spune că „a contactat creatorii potențial afectați” pentru a-i ajuta să se pregătească înainte ca politicile să intre în vigoare în noiembrie. Dacă Ryan’s World dorește să rămână unul dintre cele mai populare canale YouTube pentru copii, ar putea fi nevoie să facă ajustări majore tipului de conținut pe care îl difuzează.

Citeste si  Ford și GM intră în dezvoltarea de cipuri pentru a ajuta la rezolvarea penuriei

Cea mai recentă schimbare majoră a conținutului axat pe copii a avut loc la începutul anului 2020, când YouTube a interzis publicitatea direcționată, comentariile și unele funcții ale comunității pentru videoclipurile pentru copii. Tocmai în februarie, YouTube a lansat „experiențe supravegheate” pentru a ajuta părinții să obțină mai mult control asupra a ceea ce vizionează copiii lor mai mari.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button