SanatateStiintaTech

Oura adaugă predicția perioadei și ritmul cardiac la inelul său inteligent de nouă generație

Inelul inteligent de generație 3 al Oura va avea o serie complet nouă de funcții, inclusiv predicția perioadei, monitorizarea oxigenului din sânge și urmărirea în timp real a ritmului cardiac. Noul inel va trece de la trei la șapte senzori de temperatură și va adăuga un senzor de oxigen puls, a declarat CEO-ul Oura, Harpreet Rai, pentru UpgradeIT. O nouă lumină LED verde va monitoriza ritmul cardiac pe tot parcursul zilei.

Începând cu sfârșitul anului 2021, utilizatorii vor putea, de asemenea, să-și înregistreze ritmul cardiac în timpul exercițiilor și să vadă informații despre recuperarea ritmului cardiac după terminarea unui antrenament. Actualizările subliniază concentrarea companiei pe sănătate, spune Rai, în special funcția de predicție a perioadei. Noul inel va folosi schimbările de temperatură și feedbackul utilizatorului pentru a prezice când un utilizator ar putea avea menstruația cu până la 30 de zile în avans.

Temperatura corpului se schimbă pe parcursul ciclului menstrual, crescând chiar înainte de ovulație și scăzând pe măsură ce începe măsurarea. Rai spune că prognoza perioadei este doar începutul interesului companiei pentru menstruație și fertilitate. „Este un domeniu subinvestit în purtabile”, spune el. Un studiu realizat în parteneriat cu cercetătorii de la Universitatea din California San Diego a arătat că inelul Oura poate folosi schimbările de temperatură pentru a identifica sarcina cu aproximativ nouă zile înainte de un test de sarcină la domiciliu, deși predicția sarcinii nu face parte din dispozitiv în acest moment.

Un purtător de cuvânt al Natural Cycles a declarat pentru UpgradeIT că Oura era conștientă de utilizarea inelului înainte ca Natural Cycles să fie trimis la FDA și că Natural Cycles a împărtășit datele pe care le-a colectat cu Oura înainte de transmiterea acestuia. Rai a spus că integrarea Natural Cycles este o bună dovadă a conceptului pentru dispozitiv.

Citeste si  Blue Origin dezvăluie planurile pentru viitoarea stație spațială comercială numită Orbital Reef

„Validează sincer tehnologia noastră și chiar degetul ca fiind un loc cu adevărat interesant pentru unele dintre aceste funcții”, spune Rai. „Este bine pentru noi și bine pentru ecosistem.” Cu noul inel, Oura se alătură dispozitivelor precum Apple Watch și Withings ScanWatch pentru a oferi monitorizarea oxigenului din sânge. Această caracteristică va fi lansată pentru utilizatorii Oura în 2022.

Monitorizarea oxigenului este atrăgătoare pentru sportivi, spune Rai, și are, de asemenea, implicații medicale în viitor, cum ar fi apneea în somn. „Nu înseamnă neapărat că trebuie să prezicem, să diagnosticăm și să tratăm în prima zi, dar, în timp, înseamnă asta că putem începe să spunem: „Hei, ceva nu e în regulă, poate vrei să mergi la medic?” ” el spune. „Cred că există o modalitate de a face asta.”

Ar putea lua o formă similară cu abordarea companiei cu privire la predicția bolilor, care tratează schimbările de temperatură sau alte valori care se schimbă în organism ca „lumini de avertizare” mai degrabă decât ca diagnostice, spune Rai. Oura trece, de asemenea, la un model de membru pentru aplicația sa, la prețul de 5,99 USD pe lună. Utilizatorii care fac upgrade de la un inel mai vechi la noul model vor primi o reducere la hardware și un abonament gratuit pe viață. Inelul Generația 3 va începe să fie livrat pe 15 noiembrie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button