Tech

Un nou instrument DuckDuckGo ar trebui să împiedice aplicațiile să urmărească utilizatorii Android

Noul instrument al DuckDuckGo are ca scop să împiedice aplicațiile să urmărească utilizatorii Android, raportat pentru prima dată de Wired. Instrumentul, numit App Tracking Protection, este în esență o versiune simplificată a funcției Apple App Tracking Transparency, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a renunța la urmărirea datelor în cadrul aplicațiilor.

Cu toate acestea, instrumentul DuckDuckGo nu a fost lansat ca parte a unei actualizări pentru toate telefoanele Android și nici nu este disponibil ca descărcare separată – este încorporat în aplicația de browser axată pe confidențialitate a DuckDuckGo, dar funcționează pe dispozitivul dvs. Într-o postare pe blogul său, compania spune că instrumentul va bloca „trackerele pe care le identifică în alte aplicații de la companii terțe”.

Imagine GIF de DuckDuckGo

Odată ce Protecția de urmărire a aplicațiilor este activată, aceasta va rula în fundal pe măsură ce utilizați telefonul. Instrumentul recunoaște când o aplicație este pe cale să trimită date unui instrument de urmărire terță parte și apoi va împiedica aplicația să vă preia informațiile.

DuckDuckGo spune că „lucrează în mod continuu pentru a identifica și a proteja împotriva noilor instrumente de urmărire”, ceea ce înseamnă că datele tale ar trebui să fie ținute departe de orice dispozitive de urmărire noi care apar. Din aplicația DuckDuckGo, ar trebui să puteți vedea, de asemenea, o vizualizare în timp real a instrumentelor de urmărire pe care instrumentul le-a blocat, împreună cu unde ar fi mers datele dvs.

Compania spune că, deși instrumentul său de protecție a urmăririi aplicațiilor nu este o rețea privată virtuală (VPN), dispozitivul dvs. se va comporta ca și cum ar fi una. „Acest lucru se datorează faptului că App Tracking Protection folosește o „conexiune VPN” locală, ceea ce înseamnă că își face magia chiar pe smartphone-ul tău”, explică DuckDuckGo în postarea sa.

Citeste si  Oracolul AI din Delphi folosește problemele Reddit pentru a oferi sfaturi morale dubioase

„Cu toate acestea, App Tracking Protection este diferită de VPN-urile, deoarece nu direcționează niciodată datele aplicației printr-un server extern.” „Peste 96% dintre cele mai populare aplicații gratuite pentru Android au instrumente de urmărire terță parte” În timp ce își desfășura propriul test, DuckDuckGo a descoperit că mai mult de 96% dintre unele dintre cele mai populare aplicații gratuite pentru Android au instrumente de urmărire terță parte de care majoritatea utilizatorilor nu sunt conștienți. De asemenea, compania a descoperit că 87% dintre aceste aplicații trimit date despre utilizatori către Google, în timp ce 68% trimit date către Facebook.

În acest moment, instrumentul este în versiune beta, dar vă puteți alătura listei de așteptare private (nu va trebui să introduceți informații personale pentru a face acest lucru). Pentru a vă înscrie, descărcați DuckDuckGo din Google Play Store și deschideți aplicația. Apăsați „Setări” urmat de „Protecție urmărire aplicație” în „Secțiunea de confidențialitate”. De acolo, alegeți „Alăturați-vă listei de așteptare private”.

DuckDuckGo spune că introduce treptat funcția pentru mai mulți oameni în fiecare săptămână. După cum a subliniat Wired, DuckDuckGo, evident, nu are puterea de a schimba configurația internă a dispozitivelor Android așa cum o face Google, ceea ce înseamnă că instrumentul lui DuckDuckGo încă nu îl poate înlocui complet pe cel al Apple. Același lucru este valabil dacă combinați blocantul DuckDuckGo și setările de confidențialitate deja în dispozitivele Android – instrumentele stricte de transparență de urmărire a aplicațiilor Apple dezrădăcinează în esență sistemul de publicitate de pe iPhone-uri, costând astfel platformele sociale 10 miliarde de dolari.

Ca răspuns la instrumentul de urmărire al Apple, Google a început să îngreuneze aplicațiile să colecteze date despre utilizatori, restricționându-le să acceseze ID-urile de publicitate ale utilizatorilor după ce aceștia au renunțat la urmărire. Politicile mai laxe ale Android pot fi mai prietenoase cu aplicațiile, dar protecțiile sale de confidențialitate încorporate sunt încă sub cele ale Apple.

Citeste si  YouTube Music va lansa ascultarea în fundal gratuită începând din Canada

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button