TechAutoTesla

Valoarea Tesla depășește 1 trilion de dolari după ce Hertz a comandat 100.000 vehicule Tesla.

Compania de închiriere de mașini Hertz a comandat 100.000 Tesla ca parte a unui plan ambițios de electrificare a flotei sale. O primă tranșă de sedan Model 3 de la Tesla va fi disponibilă pentru închiriere de la Hertz pe principalele piețe din SUA și Europa de la începutul lunii noiembrie, a spus compania într-un comunicat de presă. Anunțul vine la doar câteva luni după ce Hertz a scăpat de faliment.

După anunțarea achiziției, prețul acțiunilor Tesla a atins până la 998,74 USD la începutul zilei, crescându-și capitalizarea de piață la peste 1 trilion USD înainte ca prețul să scadă din nou. Cu toate acestea, până la momentul în care piața sa închis pentru ziua respectivă, prețul său a crescut din nou, terminând la 1.024,86 USD per acțiune, pentru o capitalizare de piață de 1,01 trilioane USD.

După cum notează CNBC, asta a pus-o în compania rară a altor companii cu capitalizare de piață de un trilion de dolari precum Apple, Amazon și Microsoft. La Vestea achiziției a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg, care spune că tranzacția este cea mai mare comandă de vehicule electrice de până acum și are o valoare de 4,2 miliarde de dolari pentru Tesla. Acțiunile producătorului de automobile au crescut cu 4,3% la știrile din tranzacționarea înainte de piață.

De asemenea, a fost raportat în această dimineață că Modelul 3 de la Tesla a devenit primul vehicul electric care a ajuns în topul topurilor de vânzări lunare din Europa în luna septembrie. La începutul acestei luni, compania a raportat vânzări record în al treilea trimestru, în ciuda lipsei de cipuri care afectează piața auto.

Citeste si  Cele mai bune laptopuri pentru studenți în 2021

Oricine închiriază o Tesla de la Hertz va putea folosi rețeaua de 3.000 de compresoare a producătorului auto din SUA și Europa. Hertz spune că intenționează să completeze aceste încărcătoare cu „mii” proprii, dispersate „în întreaga rețea de locație”. Hertz a intrat în faliment în mai anul trecut, după ce piața de închiriere de mașini a fost puternic lovită de pandemie.

Compania, care are mai bine de o sută de ani, a fost în cele din urmă refinanțată în valoare de 5,9 miliarde de dolari de investitori conduși de Knighthead Capital Management și Certares Management. Potrivit Bloomberg, Hertz intenționează acum să electrifice aproape toate cele aproximativ 500.000 de mașini și camionete, comanda Tesla cuprinzând o primă bucată semnificativă.

Într-o declarație de presă, CEO-ul interimar al Hertz, Mark Fields, a declarat: „Vehiculele electrice sunt acum mainstream și abia am început să vedem o cerere și un interes global în creștere

. Noul Hertz va deschide drumul ca companie de mobilitate, începând cu cea mai mare flotă de închiriere de vehicule electrice din America de Nord și un angajament de a crește flota noastră de vehicule electrice și de a oferi cea mai bună experiență de închiriere și reîncărcare pentru clienții de agrement și afaceri din întreaga lume.” Pentru a face publicitate acestei mișcări, Hertz a lansat o nouă campanie publicitară cu Tom Brady.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button